Post Familie-Ferie Stress Syndrom (PFFSS)

Far og datter krangler

 Overdose med familieferie kan være litt av en påkjenning.

Det er veldig å rart å tenke på at våre egne barn – som vi elsker over alt på jord – før eller senere vil irritere vettet av seg på ferie med oss. Feriene endrer seg i takt med at barna utvikler seg. Når barna er små er foreldrene premissleverandører. Foreldrene er briller som barna ser verden gjennom. Døråpnere. Trygge voksne de er avhengig av for selv å bli voksne. En utømmelig kilde til kunnskap om alt fra politikk og fisking til kortspill og husarbeid. Etter hvert som barna blir eldre oppdager de alt foreldrene ikke forstår foreldrenes feil og mangler. Med åra er foreldrene blitt oldinger som hindrer ungdommens utfoldelse. Dørvoktere. Legemliggjøringen av alt som er gammelt og grått. Startblokker barna sparker av på før de selv svømmer ut i verden.

 

"

Etter hvert blir det så irriterende å dra på ferie med gamlis-foreldrene at tyveåringen reiser med gutta til Ios isteden.

"

Etter hvert blir det så irriterende å dra på ferie med gamlis-foreldrene at tyveåringen reiser med gutta til Ios isteden. Deretter flytter han hjemmefra. Selv om ungdommen har forlatt redet, kommer han likevel innom og tømmer kjøleskapet i ferien. Kjærester og samboere inviteres med. Kanskje gifter de seg. Etter hvert får de barn. Når sommeren kommer er hytta igjen full av folk. Lykken burde være komplett. 

Se også videoen

Sommeridyll

De største ferieutfordringene kommer kanskje når tre generasjoner ferierer sammen. Med tre generasjoners ulike vaner og tradisjoner under samme tak er det dømt til å bli litt gnisninger. Kanskje har den hjemvendte datteren skaffet seg en mann med helt andre tradisjoner og verdier enn opphavsfamilien? Kanskje har hun skaffet seg en mann som er prikk lik sin far? Din fraskilte eks.

Utfordringene står i kø. Sånn gjør vi det på hytta. Ikke sånn. Sånn sløyer vi makrellen. Ikke sånn. Så mye drikker vi til maten. SÅ mye drikker vi i hvert fall ikke til maten! Vi holder det rent på kjøkkenbenken og spiser frokosten sammen. Det blir fort trangt i en hytte på 60 kvadrat.

Mange har likevel ambisjoner om hyttekos i ferien. De færreste av oss takler en hel sommer. Vi er ikke vant til å leve sammen med storfamilien lenger. I avisene kan vi lese om krangling i ferien. Familievernkontorene fylles opp av par som har fått feriedrømmen knust, til tross for at sola stod høyt på himmelen. Post Familie-Ferie Stress Syndrom (PFFSS) – altså stress reaksjoner som følge av ferie med familien – er antagelig helt normalt. Det er ingen sykdom. Det er ingen diagnose en gang. Bare et tulleord som gir intuitivt mening. Overdose med familieferie kan være litt av en påkjenning. Noen velger å bryte med familien. Andre bestiller billetter til Syden isteden.

Til tross for at ni av ti unge lovende i 2015 oppgir at de er fornøyd med foreldrene sine , vil antagelig også disse unge menneskene ha behov for litt avstand i sommervarmen når den tid kommer. Folk har ulike behov. Mange unike særegenheter. Heldigvis er ikke menneskebarnet er ikke helt ferdig utviklet ennå. Det er ennå håp. I en tidsavgrenset periode kan det la seg gjøre å finne ut av det sammen i sommervarmen. 

Stekt makrell

Jeg får en melding fra svigermor. Vi har overlatt barna til besteforeldrene. De koser seg sammen på sommerhytta. Det følger et bilde med i tekstmeldingen. Datteren min holder en makrell i hånden. Hun har fisket og sløyet den selv. Hun smiler. «Steker du vanligvis fisken hel el. som filet? Hilsen stolt mormor,» står det skrevet i meldingen.

Med åra har også vi funnet ut av det sammen. Vi elsker stekt makrell.

Kommentarer

Yalah

Det vil overraske deg å vite at alt så mange mennesker har vitnet om DR ALASHIRA bare er sannheten. Mannen min forlot meg og barna mine fordi vi hadde så mange kamper og krangel. Hans folk var også imot mitt ekteskap med ham. Jeg elsket ham så mye og hadde et stort håp om at vi vil bygge en lys fremtid sammen. Jeg ventet i 6 måneder, og han kom aldri tilbake til meg. Så jeg måtte kontakte DR ALASHIRA som gjorde alt i hans makt for å gjenforene oss og gjenopprette kjærligheten og lykken vi en gang delte. Han kom hjem til oss etter 48 timer akkurat som DR ALASHIRA forsikret meg. Du kan også få denne fantastiske hjelpen og leve for å være takknemlig for ham fordi han aldri skuffer noen. kontakt ham via e-post: dralahalah@gmail.com nettsted: WhatsApp +2348115720823... Jeg anbefalte ham til deg, han vil hjelpe deg å tro meg... e-post dralahalah@gmail.com whatsap eller telefonnummer..+2348115720823.

Emneord: følelser

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.