Mats Larssens blogg
Mats Larssens blogg

Mats Larssen

Mats Larssen er konserntillitsvalgt for Helse Sør-Øst og karakteranalytiker og blogget fra spesialisthelsetjenesten. Bloggen er avsluttet.

I iveren etter å nå spesifikke mål er jeg redd vi reduserer rommet for kreativitet, improvisasjon og tilpasset behandling. Dermed risikerer vi å miste ansattes engasjement og vilje til å strekke seg for å gjøre sitt beste.

Nøkkelen til å lykkes i den terapeutiske relasjonen ligger i å være lyttende tilstede i den relasjonelle rytmen, uten å ville endre den.

Emneord: kommunikasjon , terapi

Ved siden av hver av klientene mine, står det en ydmyk, respektfull, stolt og glad terapeut. Det er en sann svir å få lov til å jobbe med så flotte mennesker som jeg får lov til. 

Emneord: kommunikasjon , terapi

Tillit. Foto: YAY Micro

I en relasjon er tillit nødvendig for at vi skal komme oss noe sted. Uten det, kan det ikke skapes et rom for bevegelse og endring. Både i min rolle som psykolog og som konserntillitsvalgt, er det å bygge tillit sentralt. 

Ansikt som bryter gjennom. Foto: YAY Micro

Jeg ble, en kveld for mange år siden, spurt av ei venninne hva terapi er. Det spontane svaret mitt, som fremdeles er det mest konsise jeg har klart å gi, var at terapi er stillstand og bevegelse.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.