”Forebygging for barn og unge” er Norsk psykologforenings hovedsatsingsområde i landsmøteperioden 2016-19. På denne siden vil du bli holdt orientert om utviklingen.
– Sosial støtte og mestring. Slik svarer samfunnspsykologene Åste Herheim og Silje Hildershavn Heier i Helsedirektoratet når vi ber dem gi oss noen stikkord for hva kommunepsykologer kan ha i bakhodet hvis de vil gjøre en forskjell i det forebyggende arbeidet.
Kommunepsykologene bidrar til å utvide tradisjonelle forestillinger om hvordan en psykolog jobber, men har mer å gå på når det gjelder å jobbe forebyggende.
Det bør vurderes å tilføre statlige midler direkte til kommunene for at de skal kunne forebygge psykiske lidelser. Slik lyder en av konklusjonene i en ny Sintef-rapport som viser at Samhandlingsreformen svekker det forebyggende arbeidet.
Budskapet er ikke til å misforstå når tre samfunnspsykologer er premiereklare med bok om mulighetene for kommuner som tar psykisk helsearbeid på alvor: Vi bruker for mange ressurser på å behandle fremfor å forebygge psykiske lidelser.
Å redusere fattigdom i familier med barn. Så presist og kortfattet kan vi formulere det politiske hovedanliggendet til Psykologforeningen i den inneværende landsmøteperioden (2016-2019). Landsmøtet i foreningen vedtok i 2016 å forlenge hovedsatsingsområdet fra forrige periode, «Forebygging for barn og unge» frem til 2019.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.