Arbeid

Psykologforeningens kvalitetsutvalg har samlet råd om hvordan arbeid og utdanning best kan inkluderes i psykologisk arbeid. Utvalgsleder og visepresident Arnhild Lauveng håper at rådene kan være til hjelp for å tematisere arbeid i behandling.

Livet under og etter pandemien er tema på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober 2021.

Problemet er at ingen tar ansvar for fagfeltet arbeid og helse, sa psykolog Beate Brinchmann under Psykologforeningens fagseminar om arbeidspsykologi. Se hele seminaret her.

Her finner du forskning og fagfolk på feltet arbeid og helse.

Nav kan ikke nok om helse, og helsevesenet tenker ikke nok på jobb, mener arbeidspsykolog Jon Fiske. – Vi må samarbeide bedre om folk med psykiske plager i arbeidslivet, sier han.

Hun har stått i fremste rekke for å gjøre arbeidslivet til et interessefelt for psykologer. Det har gått sakte, men i riktig retning.

Dagens Medisin

Psykisk syke må få mulighet til å jobbe mens de er i behandling. Juridiske og praktiske utfordringer er overkommelige med dagens lovverk. Det er kun et spørsmål om vilje, skriver Håkon Skard i en kronikk i Dagens Medisin.

Spesialiteten i arbeidspsykologi. Lene Kristin Ringe

– Å være i jobb gir mestring, tilhørighet og mening. Å være i jobb kan forebygge psykiske helseplager og utenforskap, sier Lene Kristin Ringe i denne videoen.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.