Skal ikke lenger godkjenne brukere av Wechslertester

Psykologforeningen skal ikke lenger godkjenne andre yrkesgrupper for bruk av Wechslertester. Årsaken er at dagens ordning er blitt for omfattende og ressurskrevende.

Psykologforeningens standpunkt er meddelt Utdanningsdirektoratet i et brev av 13. september 2011.

Bruken av Wechslertester for å vurdere barns forutsetninger for læring og behov for spesialundervisning er utstrakt ved landets PP-tjenester. I utgangspunktet har lisensiering for å bruke testene vært forbeholdt psykologer, men rettighetshaver Pearson har, etter anbefaling fra Psykologforeningen, godkjent også andre yrkesgrupper.

- Yrkesgrupper med testkompetanse bør ha en mulighet til å få denne vurdert, men dette er ikke Psykologforeningens oppgave, mener Høstmælingen.

Når Psykologforeningen allikevel har gjort det er det fordi vi har sett det som et viktig samfunnansvar å sikre at kvalitetssikrede metoder også kan brukes av annet personell med testkompetanse enn psykologer, all den tid det blir færre og færre psykologer i PP-tjenesten.

- Hvis ikke hadde vi risikert ulovlig bruk av tester, bruk av metoder som ikke er kvalitetssikret og potensielt lange utredningskøer, sier Høstmælingen.

Nå har imidlertid godkjenningsoppgaven est ut mer enn Psykologforeningens sekretariat er i stand til å håndtere. Høstmælingen forteller om et forholdsvis stort trykk fra pedagoger og andre som ønsker å bli godkjent. Nå håper han at Utdanningsdirektoratet vil kjenne sin besøkelsestid

- Prinsipielt anser vi det for å være et direktoratsansvar å sikre at PP-tjenesten både har tilgang på kvalitetssikrede utredningsverktøy og kompetanse til å ta det i bruk. Psykologforeningen sitter på høy testkompetanse og stiller den gjerne til disposisjon for å finne andre løsninger.

Emneord: tester

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.