Prestisjehopp for tidsskrift om psykisk testing av barn

Det elektronisk tidsskriftet PsykTestBarn er godkjent som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1. 

Redaktør Hege Kornør sier godkjenningen er en viktig anerkjennelse og at det nå vil bli mer attraktivt for dyktige forskere å publisere i tidsskriftet.

– Vi har havnet i godt selskap med internasjonale tidsskrifter som Journal of Child and Adolescent Mental Health og Journal of Child and Adolescent Psychology, påpeker hun.

PsykTestBarn er et elektronisk tidsskrift som utgir artikler om måleegenskaper ved norske versjoner av tester og kartleggingsverktøy for å undersøke psykisk helse, psykososiale problemer, evner og ferdigheter hos barn og ungdom. 

5. februar vedtok Universitets- og høyskolerådets publiseringsutvalg å godkjenne PsykTestBarn som en vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1. Godkjenningen innebærer at forskere ansatt ved norske universiteter og høyskoler oppnår publiseringspoeng når de publiserer artikler i PsykTestBarn. Poengene gir  uttelling i finansieringssystemet for universitetene og høyskoler.

Ansvarlig for tidsskriftet og nettstedet er Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP Helseregion Øst og Sør) i samarbeid med de regionale kunnskapssenterne for barn og unge (RKBU Nord, RKBU Midt og RKBU Vest).

Det brukes systematiske metoder for å finne forskningsbasert dokumentasjon og for å evaluere måleegenskapene. Målet med PsykTestBarn er å publisere artikler for tester og kartleggingsverktøy som brukes i norsk praksis og forskning.

–Tips oss gjerne om relevante tester som mangler, oppfordrer Hege Kornør .

Emneord: barn , og , unge

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.