02. mars 2011 (endret 06. juli 2015)
Nasjonalt kompetansesenter om utviklingshemning (NAKU) er på banen med tre filmer om sammenhengen mellom utviklingshemninger og psykiske lidelser. En av filmene tar for seg det psykiske helsetilbudet til utviklingshemmede i kommunene.
Forskning har stadfestet personer med utviklingshemning er mer utsatt for å utvikle psykiske lidelser og atferdsforstyrrelser enn resten av befolkningen. Likevel er personer med utviklingshemning underrepresentert når det gjelder utredning, behandling, forskning og fagoppmerksomhet. Med tre nye filmer satser NAKU på å gjøre noe med dette.
Temaene er
Filmene kan spilles av på www.naku.no.
Filmene er kommet i stand på bakgrunn av Opptrappingsplan for psykisk helse, og er produsert som en del av arbeidet til Nasjonalt fagnettverk om utviklingshemning og psykisk lidelse. Fagnettverket ligger under NAKU, og har som formål å øke trykket på utviklingen av helsetjenestetilbudet til personer med utviklingshemning og psykiske lidelser.
Omid V. Ebrahimi gir oss svar om psykisk helse under pandemien og bruker forskerblikket når han møter pasienter på klinikken.
Rekk opp hånda de som mener de kjenner hovedstadsprosessen bedre enn Psykologforeningens tillitsvalgte, Birgit Aanderaa.
Innimellom har jeg lyst å hive iPhonen til døtrene mine i veggen. Godt foreldreskap handler imidlertid om å veilede barna sine. Ikke å skremme vettet av dem.
Parforholdet kan være en viktig drivkraft i bedringsprosesser ved spiseforstyrrelser, fremgår det av marsutgaven av Psykologtidsskriftet.
Siri Næs stakk hodet fram for «den gylne regel», og se – det sitter der ennå.
Emneord: forskning , førstelinjen , kommunikasjon , spesialisthelsetjenesten
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.