Video

Intelligens peker mot jobbsuksess

Kvinne foran hologram

Intelligens er beste predikator for suksess i jobben, bekrefter den amerikanske forskeren og psykologen Frank Schmidt. Se videointervju med ham her.

Iowa-baserte Schmidt, også kalt metaanalysens far, står bak en av de mest siterte forskningsartiklene om seleksjon (Schmidt & Hunter, 1998) og hvilke egenskaper det er lurt for arbeidsgivere å lete etter i forbindelse med rekruttering. Evnen til å pugge seg til gode karakterer når du er under utdanning er definitivt ikke blant dem. 

Under Testdagen 2018 utdypet Schmidt via et videoopptak resultatene av en ny metaanalyse som ennå en gang bekrefter at evnetester kombinert med integritetstester er aller best egnet til å forutsi jobbprestasjoner.

«Integritet» – at det er samsvar mellom det du sier og det du gjør, at du fremstår robust avvisende i møte med fristelser etc. –  er altså en nøkkelstørrelse sammen med intelligens. 

Intervjuet med Schmid ble gjort via Skype. Intervjuer er Jon Martin Sundet (professor emeritus UiO)

Du finner en tidligere versjon av meta-analysen via Research Gate . Artikkelen er nå sendt til publisering i anerkjente Journal of Applied Psychology .

Se videointervjuet med Frank Schmidt (vist første gang under Testdagen 2018):

Emneord: tester

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.