Utdanningssuksess for ledere i primærhelse

Kvinne med lyspære over hodet

Hvordan utnytte handlingsrommet i helseforvaltningen til å utvikle nye tjenester? Hvordan involvere brukerne optimalt?

Nasjonal lederutdanning for primærhelsetjenesten lover å svare på spørsmålene, og de leverer. I hvert fall hvis vi skal tro leder for Stangehjelpa, psykologspesialist Birgit Valla . Hun tilhører det første kullet på utdanningen som er blitt til etter en bestilling fra Helsedirektoratet og KS.  

– Jeg ønsket meg en formell lederutdanning. Jeg hadde leste en del ledelsesteori, men jeg trengte å få brynt min egen praktiske arbeidshverdag både på forskning og andre helselederes erfaringer, opplyser hun. 

"

Jeg opplevde at utdanningen satte utvikling og brukerne i sentrum 

"

Innovasjon

Hun er spesielt glad for at utdanningen legger så stor vekt på mulighetene til å utvikle helse- og omsorgstjenestene innenfor rammene som er satt av politikk og forvaltning. 

– Utformingen av tjenestene vi skal levere, er ikke hogd i stein. Det er en av grunnene til at det er morsomt å være leder; at det er stort spillerom for å være innovativ. Jeg opplevde at utdanningen satte utvikling og brukerne i sentrum, sier Valla. 

 

Gå til søknad for opptak høsten 2016, søknadsfrist 15. april 

 

Hun legger vekt på nytten av å møte helseledere med ulike faglig bakgrunn fra hele landet. Nå har kullingene opprettet egen Facebook-gruppe og driver nettverksarbeid så det holder.

– Både  undervisningen og kontakten med nettverket har gjort meg mye tryggere som leder. Jeg har skjønt at mye av det vi driver med på Stange er i tråd med moderne ledelsesteori, sier Valla.

Bedriftsøkonomisk institutt har det praktiske ansvaret for utdanningen som gir 30 studiepoeng og kan gjennomføres som en selvstendig modul eller som del av et samlet mastergradstudium. 

Det er arbeidsintensivt. Deltakerne skal levere skriftlige arbeider underveis. Hver samling evalueres av deltakerne. 

Vil utvide målgruppen

Spesialrådgiver og prosjektansvarlig for  Psykologforeningens ledelsesprosjekt , Aina Fraas-Johansen, understreker at helsetjenesten i kommunene vil være en viktig arena for realisere helsepolitiske mål i årene som kommer.

– Derfor anbefaler vi våre medlemmer å søke, sier hun.

Hun opplyser at Psykologforeningen er i dialog med BI om å utvide målgruppen til også å gjelde søkere på vei inn i ledelse og ledere i tjenester der samhandling med kommunene er en stor del av lederoppgaven.

Emneord: ledelse

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.