Har du pasienter som søker om arbeidsavklaringspenger (AAP)?

Da er det viktig at du kjenner til endringene i reglene for slik stønad. Hensikten med endringene i AAP-regelverket er å gi mottakere de beste forutsetningene for å komme tilbake i arbeid, gjennom avklaring av deres arbeidsevne og oppfølgingstiltak.

Stortinget har vedtatt endringer i reglene for arbeidsavklaringspenger (AAP) fra 1. juli 2022.

Det er to viktige endringer i reglene:

  • Karensåret fjernes. Det betyr at mottakere som har uttømt AAP-perioden sin, både ordinær periode og unntaksperiode, ikke trenger å vente ett år før de kan søke om en ny AAP-periode.
  • Nye regler for hvem som kan få utvidet varighet.

Hovedregelen for varighet er fortsatt begrenset til tre år, med mulighet for å innvilge forlengelse i maksimalt to år etter unntaksreglene. For å få utvidet varighet må pasienten enten allerede være i jobb med mulighet for å øke arbeidsevnen sin. Eller det er en utvikling i pasientens tilstand ved at vedkommende er nær ved å bli satt i stand til å skaffe eller gå tilbake i jobb.

For begge situasjonene er det i tillegg et krav om at pasienten har eller kan oppnå en arbeidsevne på mer enn 50 prosent.

AAP skal fortsatt være arbeidsrettet og begrenset i tid, og formålet og innretningen av AAP endres ikke. Både AAP-mottakerne og NAV skal bidra til at arbeidsevnen blir avklart så langt som mulig innenfor tre år.

Les mer:

https://www.nav.no/no/nav-og-samfunn/samarbeid/leger-og-andre-behandlere/arbeidsavklaringspenger-informasjon-for-leger

https://www.nav.no/no/person/innhold-til-person-forside/nyheter/endringer-i-reglene-for-arbeidsavklaringspenger-aap

 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.