Privatpraksis som bierverv

Kan en psykolog på lisens starte opp privat praksis dersom en psykolog med autorisasjon har veilednings- og behandlingsansvar?

Spørsmål
Jeg har lisens og har jobbet i veiledet praksis en stund. I påvente av min autorisasjon ønsker jeg å kunne starte privatpraksis som psykolog i et enkeltmannsforetak. En autorisert psykolog på avdelingen hvor jeg er ansatt, kan ta det overordnede behandlingsansvaret for min private virksomhet. Kan jeg da starte egen privatpraksis? 

Svar
Det kreves autorisasjon for å kunne starte privatpraksis i Norge. Som du sikkert kjenner til, er det Helsedirektoratet som gir retningslinjer for hvordan innholdet i lisensperioden skal være. Det er arbeidsgiveren som har det faglige ansvaret for kandidaten. Det er altså ikke tilstrekkelig at man har en veileder som kan ta dette ansvaret, man må ha en ansvarlig arbeidsgiver. Dette gjelder også de som ønsker en slik praksis som et bierverv ved siden av godkjent praksis. Se for øvrig retningslinjene til Helsedirektoratet på www.sak.no under yrkesgruppe psykolog. 

Emneord: lisens

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.