Ny vurdering i tvangssak

Kan en leder bestemme at det skal gjøres en ny vurdering i en tvangssak? Og hva slags rolle har den som er tillitsvalgt?

Spørsmål:

Kan en leder kreve en ”second opinion” av et tvangsvedtak, eller er dette bare et anliggende mellom faglig ansvarlig for vedtak og kontrollkommisjonen? Hvis leder tar en slik avgjørelse, må ikke da den som foretok første vedtak løses fra ansvaret for å fatte vedtak? Skal jeg som plasstillitsvalgt gå inn og lese denne journalen for å se om vurderingen holder mål?

Svar:

En leder kan bestemme at det skal gjøres en ny vurdering i en sak. Men en leder kan ikke gå inn og endre i selve vurderingen. Slike enkeltbestemmelser om ny vurdering må selvfølgelig ikke få preg av mobbing av den ansatte. Normalt bør den som foretar den første vurderingen, betrakte dette som en stimulerende mulighet for en god faglig diskusjon i etterhånd. Merk også forskjellen på å foreta en (ekstra/ ny) vurdering – og å foreta selve vedtaket/paragrafvurderingen. Det ligger her altså to forskjellige løsninger som sjefen kan velge: A) en ekstra vurdering, der paragrafvurderingen fortsatt ligger hos den som foretok første vurdering. Husk vanlige journalregler for situasjoner der det eventuelt er uenighet mellom helsepersonell. B) Der saken – også paragrafvurderingen – tas fra første psykologspesialist og legges til den andre psykologspesialisten. Tillitsvalgte skal aldri lese en journal i kraft av å være tillitsvalgt. Det ligger vanligvis utenfor tillitsvalgtes rolle.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.