Meldeplikt til Norsk Pasientskadeerstatning?

Er det meldeplikt til NPE også for svært små privatpraksiser?

Spørsmål
Jeg fikk tilsendt en del dokumenter fra Psykologforeningen om oppstart av privatpraksis. I et av dokumentene står det om Norsk Pasientskadeerstatning (NPE). Er det slik at en privatpraktiserende psykolog både må melde inn/betale til NPE og betale fagansvarsforsikring, selv når privatpraksisen utgjør omtrent to til tre pasienter per uke og det ikke er refusjonsordning? Har snakket med flere psykologer som driver en liten privatpraksis utenom vanlig arbeid, og ingen av disse har hatt kjennskap til "meldeplikten" til NPE.

Svar 
Enhver pasientpraksis skal være forsikret i Norsk Pasientskadeerstatning (NPE). Her gis intet unntak, det er lovpålagt. Dette er gjort for at pasienten skal være forsikret mot bl.a. gal behandling. Det gjøres på nettet: www.npe.no . Samtlige pasienter skal være forsikret via ordningen, og en angir prosentvis størrelse på praksisen. Men for pasienter som går til psykologer med driftstilskudd, blir NPE betalt direkte av staten, så disse psykologene har ikke meldeplikt. 

Vår fagansvarsforsikring er ikke overlappende mot NPE, men er en forsikring som dekker de områdene NPE ikke dekker. Fagansvarsforsikring er obligatorisk for medlemmer, men en kan reservere seg.

Emneord: forsikring

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.