Rammeavtale for avtalespesialister - kommentarutgave

Ny rammeavtale for avtalespesialister i klinisk psykologi ble inngått 18. januar 2016 og trådte i kraft umiddelbart. Nedenfor kan du laste ned en kommentarutgave av rammeavtale.

Psykologforeningen og Regjeringen satser på avtalespesialistordningen. Avtalepraksis er desentralisert og effektiv spesialisthelsetjeneste, som pasientene ønsker og er fornøyd med. I regjeringserklæringen står det at Regjeringen vil «utvide antallet hjemler for avtalespesialister og benytte avtalespesialistene mer».

Psykologforeningen har de to siste årene hatt en dialogprosess med staten, regionale helseforetak og Legeforeningen om utvikling av ordningen. Det har vært et mål å bevare de kvaliteter som allerede ligger i ordningen, men samtidig sørge for nødvendig utvikling på enkelte områder. Ny rammeavtale er en del av denne prosessen.

 

Last ned kommentarutgave av rammeavtalen

 

Vi håper at våre kommentarer til avtalen vil bidra til veiledning for avtalespesialister og tillitsvalgte av hvordan avtalen skal forstås, og til gode prosesser rundt organisering og drift av avtalepraksis.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.