Ny rammeavtale for psykologspesialister

Psykologforeningen og de regionale helseforetakene har signert ny rammeavtale for spesialister i klinisk psykologi.

  • Aldersgrensen for avtalepraksis har økt fra 70 til 72 år, men det vil fortsatt være mulighet til å søke om forlengelse av driftsavtale utover fylte 72 år.
  • Bestemmelser om mislighold av driftsavtale er tydeliggjort
  • Det åpnes for samarbeidsavtale mellom avtalespesialist og det enkelte helseforetak
  • Partene har en intensjon om å styrke samarbeidet med kommunenes helse- og omsorgstjeneste, sosialtjeneste, kommunepsykologer og fastleger

Slik lyder noen av hovedpunktene i den avtalen som ble signert 18 januar.

 

Last ned rammeavtalen

Bidrar til helsepolitiske mål

Både personal- og organisasjonsdirektør i Helse Vest, Hilde Christiansen og Psykologforeningens forhandlingsleder Rune Frøyland understreker at avtalen tydeliggjør at avtalepraksis er viktig for å realisere helsepolitiske mål.

Avtalen støtter opp under ansvaret regionene har for å sikre befolkningen tilgang til nødvendige spesialisthelsetjenester, det såkalte «sørge for ansvaret», mener de. 

De sier det er en viktig målsetting at pasientene skal oppleve samordnede behandlingsforløp, der de ikke merker overganger mellom de ulike aktørene som gir behandling. 

Flere private

Det forutsetter at psykologene og sykehusene er samordnet både når det gjelder  informasjonsteknologi, oppgavefordeling og samarbeidsrutiner. På samme tid skal avtalen bidra til å sikre forutsigbare økonomiske, driftsmessige og faglige rammevilkår for dem som driver spesialistpraksis, poengterer de. 

Avtalen er en del av en større dialogprosess initiert av Helseministeren blant annet for å bruke de private psykologspesialistene mer. 

Rune Frøyland sier avtalen er et godt utgangspunkt for videreutvikling av praksis for psykologer. 

– Vi har forventninger om at det nå skal bli flere private psykologspesialister. Vi vet at disse er behandlingseffektive og gir tilbud som er godt vurdert og godt likt av pasienter, sier han.  

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.