Lederutdanningsstipend

Psykologforeningens lederutdanningsstipender deles ut etter utlysning og er per tiden på 25 000 kroner for hvert stipend. Stipendene utlyses hvert år. I år utlyses stipendet i mars-utgaven av Tidsskrift for Norsk Psykologforening. Søknadsfrist 2. januar 2024.

Formålet med stipendene er å stimulerer psykologer til ledelse. Av utlysningsteksten fremgår kriteriene for tildelingen: Det legges vekt på kjønnsfordelingen, om en har hatt tillitsverv og på om utdannelsen er rimelig realistisk. 

Søkerne er ofte i begynnelsen av en lederkarriere/ før en lederkarriere, men det hender at søkerne har vært ledere en stund. Og ikke minst – det hender at de har hatt et vikariat som leder, og vikariatet har gitt mersmak. De behøver ikke være ledere når de søker, men de skal har planer om å bli ledere. 

Noen tar omfattende lederutdanninger, mens andre tar kortere utdanning. Primært vil det bli vektlagt at det er en utdanning utenfor spesialistutdanninger for bare psykologer.

For Psykologforeningen er det ikke viktig nøyaktig hva slags utdanning, bare det er en rimelig seriøs utdanning og at det ikke er en ren lederutvikling. For mange vil også geografi være av viktighet for hva slags utdanning de søker. Poenget bak ordningen er at flest mulig skal prøve seg som ledere, og å få mest mulig «oppstuss» / fokus på en lederkarriere.  

Det er ikke noe søknadsskjema, men fatt deg i korthet! Maksimalt én side i tillegg til eventuelle vedlegg.  E-post:  tone.s.n@psykologforeningen.no

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.