Spesialistutdanningen

Hvordan blir man egentlig psykologspesialist? Sjekk ut den to og et halvt minutt lange animasjonen som viser deg de ulike elementene i spesialistutdanningen for psykologer.

Nedenfor gir vi en mer detaljert oversikt over utdanningen. 

Alle skal nå bruke «Min side» for henvendelser og dokumentasjon av spesialistutdanning og vedlikehold.

Les om hvordan du bruker min side her

 

Logg deg inn for å få medlemspris ved påmelding

Spesialistutdanningen for psykologer består av Fellesprogrammet med tilhørende krav til kurs (96 timer), praksis (1 år) og veiledning (60 timer).

Etter Fellesprogrammet er det obligatorisk program med tilhørende krav til kurs (96 timer), praksis (3 år) og veiledning (120 timer) samt valgfritt program med tilhørende krav til kurs (64 timer), praksis (1 år) og veiledning (60 timer). Rammene for spesialistutdanningen er totalt 5 års praksis, 240 timer veiledning og 256 timer kurs samt skriftlig arbeid. Noen valgfrie program kan tas etter fellesprogrammet, mens andre krever fullført obligatorisk program. Hva som gjelder fremkommer i målbeskrivelsen for det enkelte valgfrie program.

Spesialitetene i nevropsykologi, psykoterapi og organisasjonspsykologi har ikke valgfrie program. Til disse spesialitetene er det  obligatoriske program med tilhørende krav til kurs (160 timer), praksis (4 år) og veiledning (180 timer).

Vi anbefaler at du leser reglement og utfyllende bestemmelser for spesialistutdanningen for å orientere deg om hva som kreves. Det er ikke utarbeidet utfyllende bestemmelser for de valgfrie programmene.  For disse programmene vil du finne beskrivelsen av praksiskravene i målbeskrivelsen for hvert program. Det skriftlige arbeidet skal skrives som en del av spesialiteten du har valgt, og ikke til det valgfrie programmet.

Spesialistutdanningens utdanningsaktiviteter er praksis, veiledning, kurs og skriftlig arbeid.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.