Kvinner søker oftest kollegastøtte

Langt de fleste som som søker kollegastøtte, er kvinner, viser medlemsundersøkelsen i 2017.

I 2016 var det 62 psykologer som søkte råd hos en kollegastøtte. Totalt ble det gitt 147 timers samtaler. Hele 85% var kvinner, mens kvinner i dag utgjør 69% av medlemsmassen. Det er særlig kvinner i 30- og begynnelsen av 40-årene som oppsøker kollegastøttene. Langt de fleste har én-tre timers samtaler med en kollegastøtte, men de kan ha opptil fem samtaler. Kun fire psykologer oppsøkte en kollegastøtte i et annet fylke enn der de hørte hjemme.

Fagetiske problemstillinger utgjorde 10% av bakgrunnen for ønsket om støtte. Halvparten presenterte personlige problemer, mens jobbrelaterte problemer utgjorde 40%.

I arbeidsmiljøsaker er ofte det beste rådet å søke i et fellesskap for å begynne å løse problemene. Til sammen 2/3 av de rådene psykologene fikk, var løsninger som innebar et visst kollektivt element. Til sammen 45 av totalt 58 kollegastøtter svarte på undersøkelsen. Siden kollegastøtten ikke yter helsehjelp, føres det heller ikke journal. Psykologforeningens kollegastøtter finnes i alle fylker og er gratis for medlemmene.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.