22. juni 2016 (endret 13. september 2021)
Psykologforeningens kollegastøtter gir deg kollegiale råd. De yter ikke helsehjelp, og fører derfor ikke journal. Hver lokalavdeling har sine kollegastøtter. Ordningen er gratis for medlemmer og ingen får vite at du oppsøker dem.
Vi vet at veiledning og egenbehandling er viktig, men vi vet også at situasjoner oppstår der det personlige og faglige liv kan havne i krise. Hvem er ikke fortvilet når ekteskapet hangler, skilsmissen truer, eller allerede er et faktum? Eller når en er rykende uenig med sjefen? Eller en er fullstendig opprådd på grunn av arbeidspresset, og ligger langt etter i å sluttføre journaler? Eller en har fått en alvorlig sykdom. Og hvor en blir usikker på om en kan snakke om dette med kolleger eller leder.
Vi vet at de få psykologene som mister autorisasjonen sin, ofte har vært i en fase av krise i sitt private liv. Større eller mindre kriser møter vi alle i livet, og når krisen går ut over jobben eller det har blitt tiltagende umulig i det profesjonelle arbeidet, da er kollegastøttene gode å ha. Hvilke tegn en skal en være særlig obs på kan du lese mer om nedenfor.
Psykologforeningens kollegastøtteordning oppsøkes av anslagsvis 30-40 kolleger hvert år. Det hele startet opp for rundt 25 år siden, med tilbud i ett fylke. Fra 2014 har det vært et tilbud i alle landets lokalavdelinger. Til sammen snakker kollegastøttene med psykologer i om lag 150 timer hvert år.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.