Aktuelt om koronasituasjonen

Når Folkehelseinstituttet konkluderer med at smitteverntiltakene nå utgjør en større helserisiko enn omikronsykdommen i seg selv, mener jeg vår viktigste oppgave fremover er å sørge for at restriksjonene mister sin hemmende virkning, skriver Psykologforeningens Kim Edgar Karlsen i Medier24.

En del kommuner prioriterer ikke vaksinering av helprivat helsepersonell inntil videre. Kommunene mener de ikke fyller kritiske funksjoner. Psykologforeningen mener private psykologtjenester må vurderes ut fra funksjon, pasientkontakt og risiko for smitte.

Alle psykologer skal få tilbud om koronavaksine i tråd med planlagt vaksinering av helsepersonell.

Avtalespesialister kan bruke videotakstene så lenge myndighetene oppfordrer til hjemmekontor under koronapandemien.

På grunn av smittesituasjonen blir alle kurs i Oslo i november og desember 2020 utsatt.

Det skal være trygt og samtidig faglig forsvarlig å ta spesialistutdanning under koronapandemien.

Trist gutt som sitter med bena trukket oppunder haka

Gjennom gode tilbakemeldinger fra medlemmer og tillitsvalgte har Psykologforeningen bidratt med kunnskap om hvordan tilbudet ser ut i de ulike tjenestene, som følge av koronapandemien. 

4 personer som sitter i ring og snakker sammen

Les våre råd til psykologer som driver gruppeterapi, arbeid med barn og familier, nevropsykologpraksis eller sakkyndighetsarbeid, om hvordan de kan drive sin virksomhet på en måte som følger krav til smittevern.

Mann i hengekøye foran vann

Flere arbeidsgiverorganisasjoner har bedt om endringer i ferieloven på grunn av koronasituasjonen. Arbeids- og sosialdepartementet har konkludert med at ferieloven har fleksibilitet nok til å møte disse utfordringene.

Kvinne som sitter alene i en sirkel med stoler

Det er nå etablert en kompensasjonsordning for faste kostnader og tapt inntekt som følge av koronasituasjonen.

Logo Helsedirektoratet

Psykologer kan nå gjenoppta mer vanlig drift, med fysiske pasientmøter. Forutsetningen er at de kan følge kravene i den nye veilederen for smittevern.

Illustrasjon av koronavirus

Mandag 20. april arrangerer Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet nettundervisning om covid-19 utbruddet og hvordan dette bør håndteres i helsevirksomheter med en-til-en pasientkontakt.

Kvinne som sitter på en sofa og snakker med en psykolog

Folkehelseinstituttet jobber nå med å utarbeide en bransjestandard for psykologer, slik at det kan åpnes mer for vanlig drift med fysiske møter med pasientene. Psykologforeningen har gitt innspill.

Kvinne som er på jobb og syk

Regjeringen har endret reglene slik at koronasmitte kan gi rett til yrkesskadeerstatning. Samtidig gjøres det klart at også ansatte på hjemmekontor vil være dekket av reglene om yrkesskadedekning i folketrygden. 

Person som sitter med laptop i fanget

Den europeiske psykologføderasjonen (EFPA) ber psykologer om hjelp til å kartlegge bruk av internettbehandling under Covid-19 utbruddet.

Visepresident Rune Frøyland

Flere psykologer har ikke hatt mulighet til å drive sin virksomhet fullt ut. Nå skal det utvikles bransjestandarder slik at disse vil kunne drive mer som vanlig.

illustrasjon om webinar

Her kan du se opptak av webinaret som ble arrangert 1. april og lese svar på spørsmålene som ble stilt underveis. 

Mann med kalkulator

– Privatpraktiserende psykologer må få høyeste kompensasjonsgrad, sier visepresident Rune Frøyland.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.