Fagetiske avgjørelser

Alle konklusjoner i saker som ble sendt til Fagetisk råd mellom 1. januar 2016 og 1. januar 2022, ble publisert på Psykologforeningens nettside. 

Hvis saken ble anket til Ankeutvalg for fagetiske saker, ble også disse konklusjonene publisert. Sakene er avpersonifisert, slik at verken klager eller innklaget psykolog kan kjennes igjen.

På landsmøtet i 2022 ble det vedtatt nytt reglement for Fagetisk råd. Endringene innebærer overgang til ny modell for behandling av klager og henvendelser til Fagetisk råd, og økt fokus på utadrettet virksomhet for å fremme psykologers fagetiske standard. Endringene trådte i kraft 24. februar 2023.

Det nye reglementet for behandling av klager og henvendelser innebærer endringer på flere områder:

  • Fra konkluderende vedtak om brudd/ikke brudd på Etiske prinsipper for nordiske psykologer , til behandling med fokus på refleksjon og læring uten vedtak
  • Fra skriftlig kontradiksjonsprosess til muntlig refleksjonsbasert prosess

Som konsekvens av at Fagetisk råd ikke lenger skal fatte vedtak, ble Ankeutvalget for fagetiske klagesaker vedtatt nedlagt. 

Konklusjoner fra Fagetisk råd og Ankeutvalget for fagetiske klagesaker ble fra 1.1. 2016 publisert på psykologforeningen.no. Grunnen er enkel:

Last ned konklusjoner i fagetiske klagesaker.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.