Psykologprisen

Psykologprisen er opprettet for å belønne psykologer som med personlig engasjement og ekstraordinær arbeidsinnsats bidrar til å hjelpe og utvikle personer og/eller organisasjoner.

Prisen går til psykologer/virksomheter som gjør godt psykologarbeid og viser hvordan praktisk bruk av psykologisk kunnskap kan komme folk til gode.

Psykologer er representert på mange ulike samfunnsområder, og selv om arbeidet har ulik karakter er målet alltid det samme: å forbedre menneskers livskvalitet og ivareta menneskelige ressurser. Hensikten med prisen er å fremheve psykologers verdifulle bidrag til allmennheten og samfunnet.

Prisen deles ut i forbindelse med Festspillkursene i Bergen. Juryen nedsettes av sentralstyret og ledes av presidenten i Norsk psykologforening.

Juryen 2023 består av:

Arnhild Lauveng, fungerende president i Psykologforeningen (leder)

Akiah Astral Ottesen, forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress

Silje Endresen Reme, professor i helsepsykologi ved Psykologisk Institutt, UIO

Sverre Urnes Johnson, Ph.D., psykologspesialist og førsteamanuensis UiO

Linda Berg-Heggelund, generalsekretær Mental Helse

Gi din begrunnelse for hvorfor du mener psykologen/psykologmiljøet fortjener Psykologprisen. Begrunnelsen skal inneholde en beskrivelse av kandidatens psykologiske virksomhet og en redegjørelse for den positive betydningen denne virksomheten har hatt for:

  • samfunnet
  • faget og fagmiljøet vedkommende er en del av
  • hvorfor vedkommendes prestasjoner må anses å være «utenom det vanlige» i tråd med priskriteriene.
  • feltets aktualitet

Psykologprisen 2022

Even Halland lurte på hva pasientene egentlig syntes om behandlingen han ga. Vinneren av Psykologprisen 2022 driver nybrottsarbeid i psykisk helsevern.

Psykologprisen 2020

Psykolog Benedicte Ekman Rønneberg hjelper sårbare mennesker og engasjerer politikere. Hun er vinneren av Psykologprisen 2020.

Børge Mathiassen

Psykologprisen 2019

«Å drive behandling i psykisk helsevern uten et system for tilbakemeldinger fra pasientene, er som å styre et fly uten instrumenter.»

Jon Haug

Psykologprisen 2018

For Jon Haug er psykologi et av de viktigste verktøyene i arbeidet for å redusere konsekvensene av kronisk sykdom.

Didrik Heggdal

Psykologprisen 2017

– Det er lite oppsiktsvekkende ved det vi gjør. Vi har tatt det vi vet virker og satt det sammen på en ny måte, sier Didrik Heggdal. 1. juni fikk han Psykologprisen for 2017.

Birgit Valla

Psykologprisen 2016

Psykologspesialist Birgit Valla ble 26. mai tildelt Psykologprisen for sitt utrettelige engasjement for brukere av psykiske helsetjenester.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.