Kongelige ordner

Her kan du lese om psykologer som har mottatt  St Olavs Orden  som «belønning for utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten».

Arnstein Finset

Arnstein Finset

Arnstein Finset har lært legene å snakke med pasientene. 27. april ble han tildelt St. Olavs Orden for innsatsen.

Per Isdal. Foto: Jarle Vines

Per Isdal. Foto: Jarle Vines

En soleklar medaljevinner. Og fredag 10. november skjedde det: Per Isdal ble tildelt St. Olavs orden for sin kamp mot vold i nære relasjoner.

Hanne Haavind. Foto: Eivor Mæland

Hanne Haavind. Foto: Eivor Mæland

Få i Norge har gjort kjønn mer relevant som forskningstema enn psykolog Hanne Haavind. 17. februar ble hun tildelt St. Olavs Orden for innsatsen.

Atle Dyregrov

Atle Dyregrov

Han har stått ansikt til ansikt med mennesker i sorg og krise i en mannsalder, og vært blant de fremste byggmestrene på et fagfelt som knapt eksisterte da han tok fatt for over 30 år siden. 11. september ble Atle Dyregrov æret som ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Frid A. Hansen er utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Psykologen får utmerkelsen blant annet for sitt omfattende arbeid for å bedre barns situasjon i familier med ruslidelser.

Thore Langfeldt

Thore Langfeldt

Onsdag 19. januar ble psykolog og sexolog Thore Langfeldt utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. 67-åringen fra Oslo og Egersund er internasjonalt anerkjent for å ha utviklet effektiv behandling av personer som har begått seksuelle overgrep og for å ha lært oss at også barn har et seksualliv. Men veien til aksept har ikke vært fri for ståk og støy.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.