Landsmøtet 2019

Nytt hovedsatsningsområde

Bilde av en presentasjon med publikum foran

Arbeid og utdannelse: påvirkningsfaktorer og inkluderingsarenaer er vedtatt som Psykologforeningens nye hovedsatsningsområde.

Ut fra tolv opprinnelige forslag til det neste hovedsatsningsområdet hadde sentralstyret landet på to alternativer som ble presentert for landsmøtet, Arbeid: påvirkningsfaktor og inkluderingsarena og Helsefremmende oppvekst. I tillegg lanserte Hordaland lokallag et tredje forslag, Arbeid og utdannelse: påvirkningsfaktorer og inkluderingsarenaer.

- Vi trenger et hovedsatsningsområde som engasjerer flertallet av medlemmene. Med å knytte på utdannelse vil vi få med flere psykologer som tenker at dette vil vi holde på med, sa delegat fra Hordaland, Bjarte Bønes Bruntveit.

Dette var landsmøtet åpenbart enig i og vedtok arbeid og utdannelse som det foreningen skal ha ekstra fokus på i kommende periode.

Hensikten med hovedsatsningsområde er å uttrykke foreningens politikk på et bestemt samfunnsområde hvor psykologer kan gi vesentlige bidrag for å løse hittil uløste oppgaver. Området skal gi uttelling på foreningens tre politikkområder: interessepolitikk, fagpolitikk og samfunnspolitikk, og være gjenkjennbart og motiverende for medlemmene. Ved å ha fokus på et bestemt område ønsker foreningen å vise at den tar sitt samfunnsansvar på alvor. Det er derfor viktig at hovedsatsningen skal kunne kommuniseres på en forståelig måte, også til det allmenne publikum. 

Noe av det første det nye sentralstyret skal ta tak i over nyttår ,er å utarbeide strategi og mål for hovedsatsningsområdet. Diskusjonene på Landsmøtet bidrar til å legge føringer på innretningen, og første forankring for satsingen skjer på ledersamlingen med lokalavdelingslederne i februar 2020. 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.