Landsmøtet 2019

Ny president i Psykologforeningen

1 kvinne og 2 menn foran et vindu

Ny politisk ledelse i Psykologforeningen: Heidi Tessand, Håkon Kongsrud Skard og Rune Frøyland. Foto:Stine Vedvik

Håkon Kongsrud Skard er valgt som foreningens politiske leder de neste tre årene. Heidi Svendsen Tessand og Rune Frøyland er gjenvalgt som visepresidenter.

Skard er spesialist i voksenpsykologi og har jobbet ved Kompetansesenter for psykisk helse og arbeid, Vinderen VPA. Han har vært nestleder i fagutvalget for voksenpsykologi, medlem av forhandlingsdelegasjonen ved Diakonhjemmet sykehus og tidligere foretakstillitsvalgt. 

Skard ble innstilt av valgkomiteen  før sommeren, men har hatt flere motkandidater de siste månedene. På landsmøtet sto han imidlertid igjen som eneste kandidat og ble valgt inn ved akklamasjon.

"

Jeg ønsker å kunne representere alle medlemmene

"

- Jeg er takknemlig og beæret over å bli vist tillit til å inneha presidentvervet. Jeg ser frem til å begynne jobben med å omsette vedtakene landsmøtet har fattet til handling, sammen med det nye sentralstyret. Jeg ønsker å kunne representere alle medlemmene og håper at foreningen kan oppleves som nær og relevant, sa den påtroppende presidenten landsmøtets siste dag.

Til Psykologtidsskriftet  har Skard tidligere sagt at han blant annet vil jobbe for å bedre vilkårene i psykisk helsevern, sikre psykologer i kommunene når lovkravet trer i kraft, jobbe for tilgjengelig psykologkompetanse og øke foreningens nærhet til medlemmene.

Nytt sentralstyre

Med seg i den politiske ledelsen får Skard visepresident Heidi Tessand og Rune Frøyland, som begge ble gjenvalgt.

Foruten disse tre består det nye sentralstyre av Ingvild Gregersen (Vestfold), Arnhild Lauveng (Akershus), Britt Randi Hjartnes Schjødt (Hordaland), Siri Næs (Møre og Romsdal), Lars Asle Einarsen (Sør - Trøndelag), Bjarte Bønes Bruntveit (Hordaland) og Hanne Indregard Lind (Oslo). Varamedlemmer er Eldrid Robberstad (Rogaland), Jakob Støre-Valen (Nord - Trøndelag), Aina Holmèn (Oslo), Alf Martin Eriksen (Finnmark).

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.