Stiller ikke til gjenvalg

Birgit Aanderaa

Visepresident i Norsk psykologforening, Birgit Aanderaa, har bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg på foreningens landsmøte i november.

Hun sier avgjørelsen er tatt etter grundig overveielse.

– Det har vært et vanskelig valg fordi jeg har brent så mye for de viktige sakene vi arbeider med i Psykologforeningen, sier hun til psykologforeningen.no.

Aanderaa har jobbet intenst og dedikert i 10 år med ulike saker som tillitsvalgt for Psykologforeningen. Hun ble konstituert som visepresident februar 2012 og valgt på landsmøtet i 2013.

Engasjementet for foreningen ble vekket blant annet av arbeidet med å få realisert at psykologfaglig rådgivers rolle og posisjon på Aker sykehus skulle være på linje med medisinsk faglig rådgiver og sykepleiefaglig rådgiver. 

Spennende og krevende

Hun sier det har vært en spennende og krevende tid, og er spesielt glad for å ha fått være med på omleggingen av spesialistutdanningen sammen med Spesialitetsrådet og fagutvalgene. 

– Det blir spennende å se den nye strukturen utfolde seg, sier hun. 

Hun har vært en viktig pådriver for at Psykologforeningen har fått etablert klinisk helsepsykologi som fagfelt i Psykologforeningen, og skal ha sin del av æren for at foreningen har fått etablert en godt besøkt årlig konferanse om klinisk helsepsykologi. 

Aanderaa sier arbeidet i Kvalitetsutvalget har vært berikende, og at utvalget er en viktig arena for drøfting av saker som er viktige for Psykologforeningen. 

De siste fire årene har visepresidenten hatt omfattende arbeidsoppgaver både i Psykologforeningen og som foretakstillitsvalgt for 400 psykologer på OUS.  Hun har opplevd det utfordrende å kombinere disse to vervene på en god måte uten at samlet belastning og kontrollspenn blir for stort.  

"

Jeg opplever at tiden nå er moden for å legge brikkene i puslespillet på en annen måte

"

Legger brikkene på nytt

– Det har over tid vært svært krevende å kombinere med familieliv, og jeg opplever at tiden nå er moden for å legge brikkene i puslespillet på en annen måte. 

Aanderaa retter en takk til Osloavdelingen for tillitten de har vist ved å nominere henne til vervet som visepresident for en ny periode, men sier at det etter helhetsvurdering likevel er riktig for henne ikke å stille til valg for en ny periode nå. 

– I Heidi Tessand har valgkomiteen en veldig god kandidat som ny visepresident. Med hennes engasjement og erfaring er jeg trygg på at hun vil bli tatt godt i mot og blir en viktig stemme i Psykologforeningen, sier Birgit Aanderaa.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.