Super Psiholog

Psykologforeningen har i oppdrag å bygge opp en egen veilederutdanning - Super Psiholog - i Slovenia sammen med sin slovenske søsterorganisasjon. EØS har bevilget 2,5 millioner kroner til prosjektet. Formålet er å heve kvaliteten på psykiske helsetjenester i befolkningen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Universitet i Ljubljana, Norsk psykologforening, den slovenske Psykologforeningen, Universitet i Maribor, og er finansiert av Norway Grants, som er hovedbidragsyter til såkalte EØS midler

Formålet er å utvikle en utdanning for veiledere i Slovenia. Det finnes der ingen tradisjon for veiledning i utdanningen av psykologer. Gjennom prosjektet blir det gjennomført en utdanning av 25 veiledere. Fem psykologer med gode forhåndskunnskaper om veiledning får ekstra utdanning og veiledning. Disse skal i dette prosjektet gi veiledning til veiledere, og senere overta veilederutdanningen.

Et vesentlig bidrag fra Norsk psykologforening er at to eksperter på veiledning - Mona Duckert og Bjarte Kyte- , holder workshoper for de slovenske psykologene som utdannes. Psykologforeningen bidrar med planlegging, koordinering og økonomiske midler. Per Straumsheim (prosjektleder) og Eva Danielsen jobber med prosjektet.

Prosjektet har til hensikt å gjøre veiledet praksis til en del av Slovensk psykologutdanning, og dermed på sikt, bidra til bedre kvalitet på tjenester psykologer tilbyr i Slovenia. 

Kontaktpersoner i sekretariatet:  Eva Danielsen  og  Per Straumsheim

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.