Digitalt medlemsmøte

Valg av sektorutvalg for privat sektor

Jobber du i det private og har lyst å gjøre en forskjell i Psykologforeningens arbeid som samfunnsaktør, faglig forening og fagforening, så har du sjansen til å bidra nå. Illustrasjon: Canva

Psykologforeningen arrangerer digitalt medlemsmøte for medlemmer ansatt i privat sektor og selvstendige næringsdrivende uten driftsavtale 30. november fra klokken 18 til 20. Meld deg på nå! 

På dette møtet skal det velges et sektorutvalg for privat sektor. Sektorutvalgene er et nytt organisasjonsledd i foreningen som ble vedtatt opprettet på landsmøtet i november 2022, og de er organisatorisk plassert under sentralstyret. Formålet er å styrke medlemsdemokratiet, og å styrke de tillitsvalgtes posisjon og bidrag i foreningen. 

For privat sektor byr dette på noen utfordringer, da det ikke finnes noen tydelig tillitsvalgtstruktur i sektoren fra før. Nettopp derfor inviteres det til digitalt medlemsmøte. 

Sektorutvalget skal bestå av leder, nestleder og inntil åtte utvalgsmedlemmer. Det sektorutvalget som nå blir valgt vil sitte ut denne landsmøteperioden (frem til 2025). Det kan foretas suppleringsvalg på et senere tidspunkt dersom det skulle bli behov for det. Leder vil også sitte i foreningens Lønns- og arbeidslivsutvalg, som møtes cirka seks ganger i året. 

Ettersom sektorutvalgene er tenkt å representere arbeidstakere/oppdragstakere, er ikke arbeidsgivere/ledere valgbare. Det vil si at det vil være diskvalifiserende å ha psykologer i sin tjeneste/være leder for psykologer. Stemmeberettigede ved valget vil være den samme gruppen som er valgbare. 

Privat sektor omfatter både ansatte i private virksomheter og selvstendige næringsdrivende/oppdragstakere. Det er ønskelig at begge grupper blir godt representert inn i sektorutvalget. 

De som ønsker å foreslå seg selv eller andre til sektorutvalget kan sende inn navn og kort informasjon om arbeidssted/praksis til ja@psykologforeningen.no på forhånd. Det vil også være anledning til å fremme kandidater på selve møtet, men vi oppfordrer til at dere melder inn på forhånd. Dersom du skal foreslå andre enn deg selv er det ønskelig at du har avklart dette med vedkommende. 

Les hva Hanne Indregard Lind, visepresident med ansvar for lønns- og arbeidslivspolitikk, skriver om opprettelsen av dette utvalget her.  

Meld deg på møtet her så snart som mulig, og senest innen 28.11. De påmeldte vil få tilsendt lenke til møtet. Medlemsmøtet er åpent for den gruppen av medlemmer som er valgbare, se ovenfor. 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.