Slik får du god praksis innen lederutvikling

Dressjakkelomme med fastnøkkel

Hvordan få mest mulig igjen for lederutviklingen i din virksomhet? 

Psykologforeningen har utviklet anbefalinger både for den som leverer og den som kjøper lederutviklingstjenester. Prosjektleder Per A. Straumsheim sier formålet med anbefalingene er å bidra til god praksis innen lederutvikling.

– Selv om det er mange gode måter å drive lederutvikling på, tror vi det å følge noen overordnede prinsipper vil heve kvaliteten på tjenestene. Ikke alt som fins på markedet er like kunnskapsbasert, sier han.

Anbefalingene kan brukes både av de som leverer lederutviklingstjenester internt og eksternt, og de som kjøper inn tjenestene. Innkjøpere kan bruke anbefalingene som grunnlag for å stille spørsmål og krav til leverandørene, i en anbudsprosess og underveis i leveransen.

Gå til anbefalinger for lederutvikling.

Staumsheim sier at det er umulig å lage uttømmende anbefalinger om lederutvikling.

– Det kan være viktige områder som er utelatt, men som burde vært med. Oppfordringen er derfor: Har du forslag eller innspill? Formuler en tekst og send den til oss, så vil vi vurdere om den egner seg som en del av anbefalingene. Vi ønsker regelmessig å oppdatere disse anbefalingene, også her ønsker vi dine innspill i tiden fremover, sier han.

Kontaktinfo: Per A. Strausmheim

Arbeidet er utført av Øyvind Martinsen (BI), Siw Anita Wik (Difi), Petter Ingebrigtsen (AFF), Eli Drægalid Andersen (Ledelse på norsk/Nimi), Michelle Farooqui (Statens Vegvesen), Siv Høie (TIMBR), Ole Tunold (Norsk psykologforening), Per A Straumsheim (Norsk psykologforening). Medlemmene representerer seg selv og ikke organisasjonen de arbeider i.

Emneord: ledelse

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.