Slår et slag for arbeidspsykologi

Å være i jobb gir mestring, tilhørighet og mening. Å være i jobb kan forebygge psykiske helseplager og utenforskap. Å være i jobb er helsefremmende.  

Slik innleder Lene Kristin Ringe, medlem av Psykologforeningens fagutvalg for arbeidspsykologi, denne videoen, der hun argumenterer for hvorfor arbeidslivet er et så sentralt område for psykologisk arbeid. 

Leder for fagutvalget, Anette Høy Dye, mener arbeidets helsefremmende betydning er blitt litt «glemt» i behandlingen av psykiske helseplager og sammensatte lidelser. Hun ser imidlertid tydelige tegn til endring. Hun framhever blant annet satsningen på arbeid og psykisk helse i DPS’ene, og arbeid som en integrert del av pakkeforløpene for psykisk helse. 

– Ny forskning dokumenterer tilknytning til ordinært arbeidsliv som en avgjørende faktor for livskvalitet, symptomlette for både somatiske og psykiske plager. Arbeid bidrar til økonomisk trygghet og følelse av identitet og verdighet, påpeker Dye.

"

Når behandling og arbeidsfokus kombineres, gir det gode resultater som vedvarer over tid

"

– Når behandling og arbeidsfokus kombineres, gir det gode resultater som vedvarer over tid. Det er viktig at psykologer utnytter sosiale arenaer utenfor terapirommet, hevder hun.

Hun mener arbeid er et felt der psykologisk kompetanse trengs for å møte omstillingskravene som følger av digitalisering og robotisering, og er spent på om arbeid blir et innsatsområde som vedtas av Psykologforeningens landsmøte i november..

Uansett: Anette Høy Dye inviterer nå psykologer som har avsluttet fellesprogrammet, til å melde se på valgfritt program i arbeidspsykologi med oppstart 9. mai.

Vi du ta hele spesialiteten, starter det en ny kursrekke 5. desember 2019.

Emneord: arbeid

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.