12. juni 2018 (endret 07. juni 2018)
Hva gjør at sårbare personer går fra tanke til handling når det gjelder selvmord? På Psykologikongressen 2018 presenterer Bergljot Gjelsvik «The Mindlock Project».
Til tross for at suicidal atferd og selvmord utgjør det mest ekstreme utfallet av psykiske lidelser, er forståelsen av opprettholdende mekanismer mangelfull.
"Det er en økende interesse for hva det er som gjør at sårbare personer kommer til punktet «mindlock»
"
Innen selvmordsforskning rettes nå økende mot identifisering av mekanismer som kan ha betydning for det kliniske arbeidet. Det er en økende interesse for hva det er som gjør at sårbare personer kommer til punktet «mindlock» - som innebærer at man går fra tanke til handling.
Bergljot Gjelsvik. Foto:Oxford University
Det er også en økende erkjennelse av at suicidale kognisjoner ikke bare forekommer i form av tanker, men også bilder og simuleringer, og at selve forholdet personen har til det suicidale innholdet, kan være en kritisk faktor i vurdering av sårbarhet.
Under kongressen presenterer Bergljot Gjelsvik «The Mindlock Project» som pågår ved University of Oxford. Hun leder Oxford-prosjektet der man bruker eksperimentelle design, kvalitative intervju og hjerneavbildningsmetoder for å undersøke overgangen fra suicidale tanker til handlinger.
Gjelsvik er utdannet psykolog og PhD i selvmordsforebygging ved UiO, har en MS i Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) fra University of Oxford og jobber med suicidale og deprimerte pasienter. Hun er medforfatter av boken ‘Mindfulness i psykologisk behandling’ (2014).
Vi ser frem til et spennende innlegg og håper også at du melder deg på til kongressen.
Velkommen!
Ali Saki vil at psykologer skal møte flyktninger som ham med tid og et tilbud til hele familien.
"Med korte, lettfattelige og enkle budskap visualisert med bilder og videosnutter formidles psykologisk kunnskap som et friskt pust. Vinnerne utgjør et nybrottsarbeid blant psykologer, helt i tråd med prisens intensjon."
«Når behandling er vanskelig» er tema for Psykologikongressen 5. - 6. september.
– Det er språket som gjør oss i stand til å forbinde oss med hverandre. I formidlingen - i språkhandlingen - ligger muligheten for endring; for å forstå barnets verden, for å ta omsorg for barnet i seg selv.
Begrepet «livskvalitet» inviterer til å snakke om sunnhet istedenfor sykdom, befolkning framfor individ, mener psykolog og forsker Ragnhild Bang Nes. Hør henne på Psykologikongressen 2018.
Hvordan henger mentale bilder sammen med psykisk helse? Under Psykologikongressen 6.-7. september bringer Emily Holmes deg nærmere et svar.
Emneord: Psykologikongressen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.