Psykologikongressen 2018

Selvmord fra tanke til handling

Forvirret mann rister på hodet.

Hva gjør at sårbare personer går fra tanke til handling når det gjelder selvmord? På Psykologikongressen 2018 presenterer Bergljot Gjelsvik «The Mindlock Project».

Til tross for at suicidal atferd og selvmord utgjør det mest ekstreme utfallet av psykiske lidelser, er forståelsen av opprettholdende mekanismer mangelfull.

 

"

Det er en økende interesse for hva det er som gjør at sårbare personer kommer til punktet «mindlock»

"

Innen selvmordsforskning rettes nå økende mot identifisering av mekanismer som kan ha betydning for det kliniske arbeidet. Det er en økende interesse for hva det er som gjør at sårbare personer kommer til punktet «mindlock» - som innebærer at man går fra tanke til handling. 

Bergljot Gjelsvik

Bergljot Gjelsvik. Foto:Oxford University

Det er også en økende erkjennelse av at suicidale kognisjoner ikke bare forekommer i form av tanker, men også bilder og simuleringer, og at selve forholdet personen har til det suicidale innholdet, kan være en kritisk faktor i vurdering av sårbarhet.

Under kongressen presenterer Bergljot Gjelsvik «The Mindlock Project» som pågår ved University of Oxford. Hun leder Oxford-prosjektet der man bruker eksperimentelle design, kvalitative intervju og hjerneavbildningsmetoder for å undersøke overgangen fra suicidale tanker til handlinger.  

Gjelsvik er utdannet psykolog og PhD i selvmordsforebygging ved UiO, har en MS i Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) fra University of Oxford og jobber med suicidale og deprimerte pasienter. Hun er medforfatter av boken ‘Mindfulness i psykologisk behandling’ (2014). 

Vi ser frem til et spennende innlegg og håper også at du melder deg på til kongressen.

Gå til påmelding!

Velkommen!

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.