19. november 2015 (endret 25. november 2015)
Mark W. Bondi
– Avanserte medisinske undersøkelser har ikke overflødiggjort nevropsykologisk metodikk i arbeidet for å avdekke tidlige tegn på demens.
Det er essensen i budskapet til Mark W. Bondi når han inntar talerstolen under årsmøtet til Norsk Nevropsykologisk Forening (NNF) 19.-20. november. Professoren ved University of California er en internasjonalt anerkjent forsker som har gjort tidlig identifikasjon av demens som hovedtema for sitt arbeid.
Bondis felt er såkalt Mild Cognitive Impairment (MCI). Han benytter blant annet hukommelsesmål for å avdekke demens i en tidlig fase av sykdomstilstanden.
Marianne Løvstad
Leder i Norsk Nevropsykologisk Forening , Marianne Løvstad, sier Bondi viser at nevropsykologiske metoder fortsatt vil gi viktige bidrag til at vi i fremtiden kan oppdage demenssykdommer tidligere enn i dag. Dermed kan vi intervenere mer effektivt for å bremse en negativ sykdomsutvikling.
Norsk Nevrospykologisk Forening samler for første gang over 200 deltakere til sitt årsmøtekurs, og stiller med et topptungt lag av fagfolk som bidrar til det faglige programmet.
På plakaten står også Duke-professor Richard Keefe som skal snakke om kognitiv svekkelse som følge av schizofreni, et forskningsfelt med robust representasjon også i Norge gjennom NORMENT-senteret ved Universitetet i Oslo.
Deltakerne får også en kunnskapsoppdatering om autisme. På dette feltet bidrar Maj-Britt Posserud ved Senter for Barn og Unge ved Haukeland universitetssykehus.
NNF har 365 medlemmer og feirer i 2016 sitt 20-årsjubileum.
«Flere kommuner med psykiske helsetilbud for eldre». Slik lød den klare bestillingen da Stortinget vedtok eldrereformen «Leve hele livet».
«Eldres behov for psykiske helsetjenester er sterkt underkommunisert.»
Opptak av foredrag med Sissel Gran. Gran reflekterer over viktige spørsmål knyttet til aldring. Opptaket er fra Litteraturhuset i Oslo 22. mars.
Ingen trenger fortelle ordføreren i Lørenskog at det lønner seg med psykolog i kommunen. Hun har erfart det i eget lokalsamfunn. − Folkehelsearbeid er en suksessfaktor, mener hun.
Økt utdanning og bekjempelse av aldersstereotyper kan bedre eldres psykiske helse, viser årets første utgave av Tidsskrift for Norsk psykologforening.
Emneord: eldre
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.