04. juni 2018
Hvordan henger mentale bilder sammen med psykisk helse? Under Psykologikongressen 6.-7. september bringer Emily Holmes deg nærmere et svar.
Vi vet alle hvordan det er å oppleve mentale bilder. Noen ganger produserer vi disse mentale bildene selv når vi bringer frem minner fra en god ferie eller dagdrømmer på kontoret om hva vi skal gjøre når arbeidsdagen er over. Andre ganger kan mentale bilder ha en mer negativ, emosjonell karakter slik som flashbacks ved postraumatisk stresslidelse (PTSD).
"Mentale bilder aktiverer både følelser og kroppslige fornemmelser og er derfor en viktig faktor ved psykiske lidelser
"
Mentale bilder aktiverer både følelser og kroppslige fornemmelser og er derfor en viktig faktor ved psykiske lidelser.
Emily Holmes. Foto: Department of psychiatry,Oxford University
På Psykologikongressen 2018 kommer Emily Holmes for å snakke mer om dette temaet.Holmes er professor ved Institutt for klinisk nevrovitenskap ved Karolinska Instituttet (KI) og gjesteprofessor ved Oxford University. Torsdag 6. september holder hun foredraget Mental imagery and mental health.
Holmes leder en forskningsgruppe som kombinerer perspektiv fra både klinisk psykologi, eksperimentell psykologi og nevrovitenskap.
Forskningsgruppen jobber med å forstå hvordan mentale bilder henger sammen med psykisk helse. Denne kunnskapen blir brukt for å utvikle nye og innovative psykologiske behandlingsformer for blant annet flyktninger og asylsøkere som plages med PTSD.
Vi ser frem til et spennende innlegg og håper også at du melder deg på til kongressen.
Velkommen skal du være!
Eirunn Skaug mottar Årets doktorgrad for sine funn om årsaker til alvorlig psykisk lidelse.
Ali Saki vil at psykologer skal møte flyktninger som ham med tid og et tilbud til hele familien.
"Med korte, lettfattelige og enkle budskap visualisert med bilder og videosnutter formidles psykologisk kunnskap som et friskt pust. Vinnerne utgjør et nybrottsarbeid blant psykologer, helt i tråd med prisens intensjon."
«Når behandling er vanskelig» er tema for Psykologikongressen 5. - 6. september.
– Det er språket som gjør oss i stand til å forbinde oss med hverandre. I formidlingen - i språkhandlingen - ligger muligheten for endring; for å forstå barnets verden, for å ta omsorg for barnet i seg selv.
Begrepet «livskvalitet» inviterer til å snakke om sunnhet istedenfor sykdom, befolkning framfor individ, mener psykolog og forsker Ragnhild Bang Nes. Hør henne på Psykologikongressen 2018.
Emneord: Psykologikongressen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.