Psykologikongressen 2018

Livskvalitet som mål

Far og sønn klemmer hverandre

Begrepet «livskvalitet» inviterer til å snakke om sunnhet istedenfor sykdom, befolkning framfor individ, mener psykolog og forsker Ragnhild Bang Nes. Hør henne på Psykologikongressen 2018.

Ragnhild B. Nes

Ragnhild B. Nes

Livskvalitet handler om å ha det godt og fungere godt. Temaet vies stadig mer oppmerksomhet - på folkemunne, i helsevesen, forskning og forvaltning.

I 2017 la regjeringen frem «Mestre hele livet, en strategi for god psykisk helse (2017-2022). Målet er å skape et samfunn som fremmer livskvalitet for alle gjennom hele livsløpet.

Livskvalitet er en felles visjon på tvers av mennesker, befolkningsgrupper, samfunnssektorer og politiske skillelinjer, og inviterer til bredt eierskap og forståelse på tvers av sektorer. Ragnhild Bang Nes vil snakke om hvordan livskvalitetsbegrepet er en helhetlig tilnærming som integrerer kunnskap fra genetikk til politikk. Fokus dreies fra sykdom til sunnhet, fra helse til livskvalitet og fra individ til befolkning. 

 

"

Fokus dreies fra sykdom til sunnhet, fra helse til livskvalitet og fra individ til befolkning

"

Ragnhild Bang Nes er psykolog og arbeider som seniorforsker ved Folkehelseinstituttet og som førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. Hun har særlig arbeidet med problemstillinger knyttet til stabilitet og endring i psykisk helse og livskvalitet, forholdet mellom psykisk helse og uhelse, og betydningen av gener og miljøfaktorer. 

Ragnhild har forelest og publisert bredt både nasjonalt og internasjonalt. I 2017 ble hun tildelt Psykologiforbundets pris «Årets nyvinning». 

Vi ser frem til et spennende innlegg og håper også at du melder deg på til kongressen.

Gå til påmelding

Velkommen.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.