I havn med avtale for avtalespesialistene

Kvinne har terapi over Skype

Avtalespesialistene får en inntektsvekst på 2,8 prosent, den samme som frontfaget og offentlig sektor. Takstsystemet er tilpasset gruppebehandling, og det er åpnet for e-terapi.

Forhandlingsleder for Psykologforeningen, visepresident Rune Frøyland, sier seg godt fornøyd med det økonomiske resultatet etter at forhandlingene om inntektsvekst for avtalepsykologene (privatpraktiserende) ble avsluttet 20. juni.

Frøyland påpeker at det er lagt godt grunnlag for å stimulere til økt bruk av gruppebehandling.

– Ved økt bruk av behandlingsgrupper når vi flere pasienter. For mange pasienter er det dessuten en stor verdi at behandlingen foregår i et fellesskap med andre, sier han.

E-terapi

Etter krav fra Psykologforeningen er takstsystemet i år utvidet med takster for e-terapi. Det er nå mulig å gjennomføre videosamtaler med pasienter via sikker linje over Helsenett.

– Dette er lite brukt fra avtalespesialister i dag, men vi har nå fått økonomisk åpning for e-terapier, sier Frøyland.

Forhandlingslederen er overveiende fornøyd med endringene som er oppnådd  i takstsystemet, men vender tommelen ned for en varslet prisøkning på Helsenett i 2018 og i 2019.

– Avtalespesialistene har ingen stor økonomi. Økningen innebærer en betydelig vekst i årlige kostnader for denne gruppen, sier Frøyland.

De som signerte avtalen: Rune Frøyland, forhandlingsleder for staten, Øystein Sand (HOD) og  Marit Folkestad (Helse Sør-Øst).Foto: Julius Okkenhaug

De som signerte avtalen: Rune Frøyland,  forhandlingsleder for staten, Øystein Sand (HOD) og Marit Folkestad (Helse Sør-Øst). Foto: Julius Okkenhaug

Psykologforeningens har gitt uttrykk for at de vurderer prisøkningen som et brudd på forutsetningene for avtalen om tilknytning til Helsenett som ble inngått i 2015.

Føler seg lurt

– Vi føler oss rett og slett lurt, sier Frøyland.

Under forhandlingene sendte han et brev til helseminister Bent Høie der han ba ministeren om å stoppe prisøkningen. Ministeren har svart at han hverken vil stoppe økningen, eller bidra med kompenserende økonomi til avtalespesialistene.

Psykologforeningen vil nå vurdere om det er grunnlag for å følge opp prisøkningen på annen måte enn ved forhandlinger.

Psykologforeningens forhandlingsdelegasjon for avtalespesialistene består av Rune Frøyland som forhandlingsleder og avtalespesialistene Knut Follesø, Grete Schau og Hilde Medgard. Fra Psykologforeningens sekretariat møter spesialrådgiver Heidi Roald og spesialrådgiver Julius Okkenhaug.

Emneord: privatpraksis

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.