Nytt kurs!

Helse og arbeid – hvordan kan psykologer bidra?

Professor Marit Christensen og psykolog Trond Løkling underviser på vårt nye kurs om helse og arbeid.

Resultatene fra Europas største forskningsprosjekt på arbeidsmiljø og helse er nå klare. Disse, og verktøyene til bruk i praksis, får du nå gjennom et to-dagers kurs. 

«Helse gjennom arbeid» er Psykologforeningens hovedsatsingsområde i landsmøteperioden fra 2022 til 2025. En rekke aktiviteter er planlagt for å nå målene i hovedsatsningen. En av dem er å tilby psykologer oppdatert kunnskap om hvordan en kan kartlegge arbeidsmiljø og gjøre tiltak for å forebygge uhelse og fremme helse på arbeidsplassen.  

Professor  Marit Christensen fra NTNU har vært med på å lede det hittil største forskningsprosjektet på arbeidshelse i Europa, også kjent som H-Work. Trond Løkling er psykolog, har jobbet lenge i arbeids- og organisasjonsfeltet og er nå PhD stipendiat ved NTNU. Begge er glimrende formidlere, og har en praktisk tilnærming til hvordan de legger opp kurset « Flernivåintervensjoner for å fremme well-being og mental helse på arbeidsplassen ».  

Les mer om H-work her

Godkjent som vedlikeholdskurs

Målet for kurset er at deltakerne skal kunne bruke de verktøyene kartlegging av arbeidsmiljø og implementering av tiltak som er resultat av forskningsprosjektet. 

Alle som er interessert i, og vil arbeide med arbeidsmiljø vil ha utbytte av kurset. 

Kurset er godkjent som 16 timer vedlikehold for psykologspesialister, og passer for psykologer og mastere i psykologi som arbeider med arbeidshelse. 

Det holdes 26. og 27. oktober på Oslo Kongressenter.  

For å lese mer om kurset og melde deg på: Logg deg inn på «Min side», og gå til kurskalender .  

Har du ikke min side ennå? Finn ut hvordan du oppretter en profil og les mer om endringene her.  

I kurskalender; velg kurskategori «vedlikehold», og kurset « Flernivåintervensjoner for å fremme well-being og mental helse på arbeidsplassen » 

Mer om kurset:  

Kurset er basert på kunnskap og erfaringer fra blant annet Horizon2020 prosjektet H-WORK (Multilevel interventions to promote mental health in small and medium size enterprises and public workplaces - H-work – Mental health in SMEs and public workplaces ). Målet er å effektivt kunne fremme well-being og mental helse gjennom organisatoriske intervensjoner med en flernivåtilnærming (IGLO; I-Individ, G-Gruppe, L-Leder O-Organisasjon). I kurset vil vi fokusere på hvordan vi kan designe, implementere og evaluere organisatoriske intervensjoner. 

Læringsmål:  

 • være klar over kritiske problemstillinger ved design og implementering av organisatoriske intervensjoner 
 • vise evne til å arbeide med implementeringsverktøy 
 • vise bevissthet rundt utfordringene ved evaluering av organisatoriske tiltak 
 • være kjent med realistevaluering 
 • vise evne til å planlegge en evalueringsstrategi for hvordan man evaluerer en kompleks intervensjon som kombinerer kvalitative og kvantitative metoder. 

Undervisningsmetoder: 

Kurset vil være basert på forelesninger, interaktive leksjoner, og gruppearbeid som inkluderer blant annet workshops, verdenskafe og problembasert læring. 

Mer om foreleserne: 

Marit Christensen er professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Institutt for psykologi ved Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU). Hun leder forskningsgruppen «helsefremmende arbeidsplasser». Marit har vært prosjektleder for og vært involvert i flere nordiske og internasjonale prosjekter innenfor temaene psykososialt arbeidsmiljø, helsefremming, mental helse på arbeidsplassen og organisatoriske intervensjoner. 

Hun har publisert mange artikler i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter, samt skrevet bøker om disse temaene. Hun er for tiden arbeidspakkeleder i et Horizon2020-prosjekt kalt H-work: flernivåintervensjoner for å fremme mental helse i små og mellomstore bedrifter og offentlige arbeidsplasser. 

Trond Løkling fullførte sin cand.psychol-grad i psykologi ved Universitetet i Bergen i 2010. Han har jobbet som praktiker i 13 år, med spesialisering innen arbeids- og organisasjonspsykologi, og tar for tiden sin nærings-PhD ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Løklings forskningsinteresser fokuserer særlig på kultur og konflikthåndtering, og hvordan skape betingelser for sunne og effektive samarbeidsrelasjoner og helsefremmende organisasjoner. Hans hovedinteresseområde omhandler organisatoriske intervensjoner, og hvordan parallelt gjennomføre uformelle og formelle intervensjoner på ulike nivå. Han har testet modeller for design, implementering og evaluering av organisatoriske intervensjoner for å nå arbeidsgivere og ansatte på et følelsesmessig nivå, samt måle og overvåke kulturell utvikling.

Emneord: vedlikehold

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.