Hedret for internasjonalt samarbeid

Fra venstre: president i IAAP, Janel Gauthier,  Sverre L. Nielsen og  José M. Peiró, leder for IAAP Professional Awards Committe. Foto: Knut Dalen

Fra venstre: president i IAAP, Janel Gauthier, Sverre L. Nielsen og José M. Peiró, leder for IAAP Professional Awards Committe. Foto: Knut Dalen

Tidligere generalsekretær i Psykologforeningen, Sverre L. Nielsen, mottok 25. juni IAAP Distinguished Professional Contributions Award.

Den internasjonale organisasjonen for anvendt psykologi, IAAP, overrakte Nielsen prisen under åpningen av sin kongress i Montreal.

Prisen deles ut hvert fjerde år og går til kandidater som har bidratt vesentlig til internasjonal utvikling av psykologisk praksis. 

Nielsen fikk prisen for sin mangeårige innsats for å stimulere til internasjonalt samarbeid mellom psykologer og deres organisasjoner. Prisvinneren var sentral i arbeidet med å utarbeide et felles europeisk regelverk for psykologisk etikk, blant annet det nordiske regelverket , som ble vedtatt av Psykologforeningens landsmøte i 1998.

Han har også gjort seg internasjonalt bemerket i arbeidet for kvalitetssikring og sertifisering av psykologiske tester, og har hatt et utall verv i Den europeiske føderasjonen for psykologorganisasjoner (EFPA).  

Nielsen var en krumtapp i organisasjonskomiteene i 2009 og 2015 da Norsk psykologforening hadde ansvar for å arrangere henholdsvis den europeiske psykologkongressen (ECP) og den europeiske kongressen for organisasjonspsykologi (EAWOP).

I de senere årene har han tatt initiativ til å etablere International Declaration on Core Competences in Professional Psychology (IPCP) , som ble vedtatt av IAAP i 2016. IPCP hadde som mål å avdekke kompetansen som utgjør selve kjernen i den profesjonelle identiteten til psykologer, og deklarasjonen har fått omfattende internasjonal støtte.

Sverre L. Nielsen er den første fra Norden som tildeles den prestisjetunge IAAP- prisen.

Emneord: EFPA , etikk , tester

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.