01. november 2017 (endret 13. juni 2018)
– Vi er svært glade og lettet over at UiO gjenåpner klinikkdriften ved Psykologisk institutt, særlig med tanke på ansvaret vi har for pasientene som nå kan komme tilbake i behandling.
Slik reagerer Psykologforeningens tillitsvalgte ved Universitetet i Oslo, Helene Amundsen Nissen-Lie
Helene Amundsen Nissen-Lie
på beslutningen om at klinikkdriften ved Psykologisk institutt (PSI) gjenopptas fra mandag 6. november.
Nissen-Lie sier at det først og fremst er pasientene som har lidd under stengningen.
– Dette er mennesker som har fått avbrutt behandlingsforløp. Det har skapt usikkerhet og frustrasjon og vært et tillitsbrudd, sier hun.
Hun er også glad for å kunne konstatere at stengningen ikke har ødelagt for studentens mulighet til å gjennomføre studiet på normert tid.
Til tross for at stengningen var drastisk og bør diskuteres, sier hun at den har gitt anledning til å regulere klinikkdriften i tråd med gjeldende lovverk, og få på plass systemrutiner som er helt nødvendige for å drive slik virksomhet. Hun roser alle som har deltatt i dette arbeidet.
Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe opplyser til UiOs nettsider at de mest alvorlige avvikene er lukket. Tiltak er dessuten iverksatt for å finne langsiktige løsninger også på andre avvik som er avdekket de siste ukene.
Psykologforeningens forhandlingssjef Christian Zimmermann sier gjenåpningen av klinikken er en god nyhet, ikke minst for pasientene som har nytt godt av tilbudet.
– Det er viktig at Universitetet når sikrer at tilbudet drives innenfor de krav og forpliktelser som reguleres av helselovgivningen, sier han.
Siden klinikken ble midlertidig stengt 10. oktober har Psykologisk institutt jobbet for å finne løsninger som gjør at pasientbehandlingen og studentpraksisen kan starte opp igjen.
Psykologforeningen har tidligere uttrykt seg kritisk til flyttingen , og mener ansvaret for pasientbehandlingen og pasientinntaket på studentklinikken bør ligge hos universitetet og lærerkrefter med relevant kompetanse ved PSI.
Omid V. Ebrahimi gir oss svar om psykisk helse under pandemien og bruker forskerblikket når han møter pasienter på klinikken.
Parforholdet kan være en viktig drivkraft i bedringsprosesser ved spiseforstyrrelser, fremgår det av marsutgaven av Psykologtidsskriftet.
«Komplisert sorg» er blitt en del av WHO´s diagnosemanual. I augustutgaven av Psykologtidsskriftet vender Atle Dyregrov tommelen opp, men mener barn og unge som sørger ikke blir godt nok ivaretatt.
Tillitsvalgte, fagpersonell og profesjonsstudenter ved NTNU står sammen om å kreve at studentklinikkene fortsatt skal være et universitetsansvar.
Redaksjonen i tidsskriftet Psykologi klinker i juniutgaven til med temanummer om psykoanalysens plass i et moderne helsevesen.
Profesjonsstudentene ved NTNU har liten forståelse for at rektor ønsker å flytte klinikkene ved Institutt for psykologi til spesialisthelsetjenesten.
Emneord: forskning
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.