Fritt spillerom for følelser i Bergen

Anne Hilde Vassbø Hagen, Leslie Greenberg og Jan Reidar Stiegler

Anne Hilde Vassbø Hagen, Leslie Greenberg og Jan Reidar Stiegler

Følelser fra store deler av verden fylte Grieghallen da drøye 700 deltakere fra 29 land var vitne til åpningen av kongressen Emotion Revolution – Don’t just talk about it 17. april.

– Følelser er det viktigste informasjonssystemet vi har. Følelser ligger i bunnen av all psykopatologi.

Slik satte første keynote ut, Leslie Greenberg , tonen på kongressen som av arrangøren selv, blir karakterisert som «verdens største opplevelsesbaserte psykologikongress om følelser».

Kanadieren Greenberg er en av den emosjonsfokuserte terapiens (EFTs) «founding fathers» og et av samlingspunktene under den fire dager lange kongressen som har maktet kunststykket å tromme sammen seks verdensledende aktører innen fagfeltet.

 

"

Følelser er det viktigste informasjonssystemet vi har

"

Greenberg entret scenen med åpne tårekanaler, tydelig rørt etter det musikalske åpningsfyrverkeriet til sang- og dansegruppa Fargespill.

Greenberg har forsket på hva som virker i psykoterapi og er flere ganger blitt prisbelønnet for sin forskning, blant annet med prestisjetunge American Psychological Association’s 2012 Award for Distinguished Professional Contributions to Applied Research.

 

Sang- og dansegruppa Fargespill. Foto hentet fra gruppas nettside.

Sang- og dansegruppa Fargespill. Foto hentet fra gruppas nettside.

Andre trekkplastre er Steven C. Hayes, grunnleggeren av  Acceptance and Commitment Therapy   og Diane Fosha som har utviklet  Accelerated Experiential Dynamic Psychotherapy  , Allan Abbass, Janina Fisher og Paul Gilbert. 

Initiativtaker og arrangør for kongressen er Institutt for psykologisk rådgivning (IPR) i Bergen. Det Bergensbaserte instituttet har som mål å løft hele det psykologiske fagfeltet. 

IPR-direktør Anne Hilde Vassbø Hagen sa følgende om behovet for en «følelsesrevolusjon» da hun ble intervjuet av psykologforeningen.no i 2017

– Mange snakker om følelser, forholder seg kognitivt til følelser, men jobber ikke så opplevelsesbasert med det. Emosjonsfokusert terapi gjør nettopp det. Poenget er å få hjelp til å holde lenge nok på følelsene til at de kan hjelpe oss til endring. 

 

"

Kunnskap om våre egne følelser kan vise oss veien til forandring

"

– Følelser kan vise oss veien tilbake dit de kommer fra. Følelser kan hjelpe oss med å forstå våre indre liv og hvorfor vi reagerer som vi gjør; hva som gjør oss sårbare og gjøre livet unødvendig vanskelig. Denne kunnskapen kan i beste fall hjelpe oss med å bryte følelsesmessige mønstre som gjør at vi håndterer livet dårligere enn vi trenger å gjøre.

– Kunnskap om våre egne følelser kan vise oss veien til forandring, hevder Vassbø Hagen.

Med seg i programkomiteen har hun hatt Jan Reidar Stiegler, Elisabeth Schanche, Helene Amundsen Nissen-Lie, Roger Sandvik Hansen og Thorvald Andersen.

Emneord: følelser

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.