Følger opp utenlandsstudenter

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Psykologforeningen har hatt oppfølgingsmøte med Helse- og omsorgsdepartementet for å få til mer forutsigbarhet for utenlandsstudenter som sikter mot norsk autorisasjon.

Mange utenlandsstudenter i psykologi opplever fortsatt en belastende usikkerhet om fremtidig godkjenning. President i Psykologforeningen, Håkon Skard, mener studentene er i en vanskelig situasjon.

– Det viktigste er at utenlandsstudentene får større forutsigbarhet, slik at de med trygghet kan velge en utdanning i utlandet.

– Vi ønsker at Helsedirektoratet offentliggjør statistikk om hvilke utdanninger de har godkjent og hvilke utdanninger de ikke har godkjent. Det vil gi studentene verdifull informasjon om hva som kreves for å oppnå autorisasjon i Norge, sier Skard.

Må beskrive hva som mangler

Helsemyndighetene setter den faglige standarden for psykologer i Norge. Det er avgjørende at alle kandidater som oppnår norsk autorisasjon møter denne standarden.

– Vi ønsker at psykologer med lisens får en tydelig beskrivelse av hva som mangler for å tilegne seg tilstrekkelig kompetanse for å få autorisasjon i Norge. Dette for at de skal kunne vise at de har oppnådd kvalifiseringskravet.

– Psykologer på lisens er dessuten i en sårbar posisjon. De har behov for å vite konkret hva de må kunne mer av, slik at de kan dokumentere at de har oppfylt disse kravene. I tillegg er de ofte i midlertidig stillinger, noe som er sårbart i seg selv, avslutter Skard

Disse momentene ble altså tatt opp i et møte med Helse- og omsorgsdepartementet 25. januar. Psykologforeningen kommer til å fortsette å følge utviklingen tett for utenlandsstudenter som sikter mot autorisasjon som psykolog i Norge.

Psykologforeningens politikk for utenlandsstudenter kan du lese mer om i dette notatet.

Emneord: student

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.