Bestiller medisinfrie tilbud

Bent Høie

Bent Høie

«Ingen skal tvinges til å ta medisiner i psykisk helsevern så lenge det fins alternative behandlingsmåter.» Bent Høie gjentar bestillingen til helseforetakene.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie er tydelig i sin bestilling: Innen 1. juni 2016 skal alle regionale helseforetak ha etablert tilbud om medikamentfri behandling for pasienter innen psykisk helsevern. Kravet er ikke nytt, men nå finner altså helsestatsråden grunn til å gjenta det:

«Ingen skal tvinges til å ta medisiner så lenge det finnes andre måter å gi nødvendig omsorg og behandling på. Jeg synes etableringen av medikamentfri behandling går for sakte, og har derfor bedt alle de regionale helseforetakene om å ha etablert dette tilbudet innen 1. juni 2016», sier helse- og omsorgsminister Bent Høie på departementets nettsider. 

Norsk psykologforening har tidligere etterlyst hvordan myndighetene vil legge til rette for medisinfrie alternativer i psykisk helsevern.

Psykologforeningens president, Tor Levin Hofgaard, hilser derfor Høies initiativ velkommen.

– Kravet til helseforetakene er blitt fremmet tidligere, Det har ligget i oppdragsbrevene til foretakene fra før. Men nå synes åpenbart statsråden det går for sakte og strammer skruen et par hakk. Det er et viktig signal som helseforetakene er nødt til å ta på alvor, sier han.

Emneord: legemidler

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.