- «Barns beste» trues av streng innvandringspolitikk

Gutt ser på fugler

Prinsippet om «barns beste» trues av streng innvandringspolitikk, advarer den europeiske psykologføderasjonen.

På FNs internasjonale barnedag 20. november advarer den europeiske psykologføderasjonen mot å undergrave prinsippet om barnas beste for å gjennomføre en restriktiv innvandringspolitikk.

Selv om det er bred enighet om prinsippet om «barnas beste», er det i dag under sterkt press, heter det i en pressemelding fra European Federation og Psychologists´ Assosciactions (EFPA) .

Konsekvensen er at sosial ulikhet og begrensede muligheter til livsutfoldelse kan bli overført til nye generasjoner, skriver EFPA.

Norsk praksis

Kerstin Söderström

Kerstin Söderström

Kerstin Söderström i Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg (MRU) sier det er grunn til å overvåke også norsk praksis. Hun nevner spesielt regjeringens forslag til Lov om omsorgssentre for enslige mindreårige asylsøkere som hun mener svekker rettsbeskyttelsen og kvaliteten på bo- og omsorgstilbudet for enslige mindreårige asylsøkere.

Les også

– Vi vet at viktige hjørnesteiner for god psykisk helse kan rokkes hvis barns behov ikke blir ivaretatt. Det er det viktig å minne om i en situasjon hvor barns behov settes i spill i et urolig og uforutsigbart Europa, sier Söderström.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.