Styrker innsatsen for forskning

Psykologforeningen vil styrke samspillet mellom forskning og klinikk og gjøre det mer attraktivt for psykologer å velge forskerkarrierer. Første skritt på veien ble tatt 4. desember da Sentralstyret for første gang vedtok forskningspolitiske mål.

Fagsjef Andreas Høstmælingen sier det er nødvendig å forsterke forskningsinnsatsen for å kunne ivareta samfunnets behov for psykologisk kompetanse. 

Sterkere prioritering

– Ved å vedta forskningspolitiske mål har vi forpliktet oss til å prioritere forskningspolitikk sterkere enn før, blant  annet ved å jobbe for økt finansiering av psykologisk forskning, sier fagsjef Andreas Høstmælingen.

Andreas Høstmælingen.Foto: Arne Olav Hageberg

Andreas Høstmælingen. Foto: Arne Olav Hageberg

Psykologforeningen mener at det må satses på forskning på en rekke områder, blant annet med utgangspunkt i problemstillinger som:

  • Hva skal til for å utvikle god helse og forebygge psykiske lidelser?
  • Hvilke effekter har behandling?
  • Hva er omfanget og arten av tilstander?

Last ned dokumentet: Psykologforeningens forskningspolitiske mål

Flere stillinger

Psykologforeningen tar også til orde for at det opprettes flere stillinger ved universiteter og andre forskningsinstitusjoner, stillinger som er koblet direkte på helseforetakene og andre psykologarbeidsplasser. Høstmælingen sier det er behov for flere psykologer med veilederkompetanse på forskning, blant annet i helseforetakenes FOU-avdelinger for å sikre klinisk relevant forskning av høy kvalitet.

I tillegg skal det tas et tak for å gjøre det attraktivt for psykologer å tilegne seg forskerkompetanse.

– Lønn for psykologer/psykologspesialister som jobber som forskere, bør være konkurransedyktig, understreker Høstmælingen. 

Emneord: forskning

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.