27. april 2015
Røde Kors og Norsk Folkehjelp etterlyser frivillige psykologer til et prosjekt der formålet er å styrke asylsøkeres og flyktningers psykiske helse og forebygge at psykiske lidelser forverrer seg.
Røde Kors og Norsk Folkehjelp tar grep om et stort udekket humanitært behov, og tilrettelegger for samtalegrupper for beboere på asylmottak. Modellen vil bygge på eksisterende tilbud ved Helsesenteret for papirløse migranter i Oslo. Det er ønskelig, men ikke et krav, at psykologene har erfaring med traumebehandling. Psykologene vil jobbe parvis, og alle frivillige blir fulgt opp av psykologspesialist fra RVTS Øst gjennom kursing og veiledning.
Pilotprosjektets hovedmål er å bidra til å styrke asylsøkeres og flyktningers psykiske helse, og å forebygge forverring av psykiske lidelser. Arbeidet baseres på gruppesamtaler, men individuell oppfølging skal også kunne gis når det er nødvendig.
For mer informasjon, kontakt prosjektleder i Røde Kors: Kristin.blomstrand@redcross.no
Psykologene vil få mulighet til å hjelpe særlig utsatte individer i en svært sårbar situasjon, samt bidra til å fremskaffe viktig kunnskap om psykisk helse på asylmottak. Erfaringer vil bli dokumentert og formidlet av tilknyttede ressurser innen forskning.
Pilotprosjektet finner sted på Dikemark asylmottak i Asker, med oppstart for samtalegrupper i august/september 2015. Reiseutgifter vil bli dekket, og hver samling vil bli innledet med et felles måltid i gruppa. Det er et mål at de(n) samme tolken(e) kommer hver gang.
Som frivillig må man fortrinnsvis kunne stille opp to ganger i måneden.
Psykolog, lege, sykepleier eller støttespiller: Støtt oppropet for helsehjelp til papirløse. La oss få gjøre jobben vår - gi helsehjelp til dem som trenger det.
Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg (MRU) ber barneminister Kjell Ingolf Ropstad ta initiativ for å hente hjem norske barn som har foreldre med IS-tilknytning.
– Ulovlig tvangsmedisinering kan være utbredt i psykisk helsevern, sier sivilombudsmann Aage Thor Falkanger i februarutgaven av Psykologtidsskriftet.
I et brev til Tyrkias president protesterer Psykologforeningen mot fengslingen av tyrkisk menneskerettighetsaktivist.
– Psykologer arbeider ofte i systemer der maktforholdet mellom mennesker er asymmetrisk. Derfor bør de interessere seg for menneskerettigheter.
Shanti Sachane vil ha flere psykologer til internasjonale kriseområder. Hun lover at de skal bli godt ivaretatt. Hun er en av dem som har ansvar for å gjøre nettopp det.
Emneord: menneskerettigheter
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.