LM13:

- Samfunnsdialogen gir oss innflytelse

Tor Levin Hofgaard

Tor Levin Hofgaard

– Som profesjon har vi plikt til å spørre oss hvilken rolle vi skal spille i samfunnet. Det er samfunnsdialogen som gir oss legitimitet og innflytelse. Det sa president i Norsk Psykologforening, Tor Levin Hofgaard, da han hilste i underkant av 100 delegater velkommen til Psykologforeningens landsmøte i Sandefjord 20.-22. november.

- Hvilke oppgaver skal vi løse, er det sentrale spørsmålet. Hvordan skal vi utvikle oss videre? Det er det vi skal diskutere på dette landsmøtet, sa han og henviste dermed til noen av de sentrale debattene som står på dagsordenen under det tre dager lange landsmøtet i Vestfold-byen: Forslaget til nytt hovedsatsingsområde ”Forebygging for barn og unge” og ny spesialistutdanning.

Hofgaard minnet om at psykologi er et globalt fag, og at også overnasjonale institusjoner som EU har innflytelse på rammevilkårene for psykologers virksomhet i Norge.

Cirka 50 prosent av delegatene er på sitt første landsmøte. De er med på et landsmøte som runder av en treårsperiode der politikerne sakte, men sikkert har gitt oppslutning til Psykologforeningens målsetting om å ansette psykologer i kommunen.

En milepæl ble nådd i 2011 da Stortinget vedtok den nye loven om kommunale helse- og omsorgstjenester. Loven slår fast  at kommunene blant annet skal ha ansvar for helsefremming, forebygging, vurdering og diagnostisering av personer med psykiske lidelser. Den mangeårige kampen for henvisningsrett for psykologer, er også i ferd med å gi håndfaste resultater.

Emneord: henvisning

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.