Omid V. Ebrahimi gir oss svar om psykisk helse under pandemien og bruker forskerblikket når han møter pasienter på klinikken.
Parforholdet kan være en viktig drivkraft i bedringsprosesser ved spiseforstyrrelser, fremgår det av marsutgaven av Psykologtidsskriftet.
«Komplisert sorg» er blitt en del av WHO´s diagnosemanual. I augustutgaven av Psykologtidsskriftet vender Atle Dyregrov tommelen opp, men mener barn og unge som sørger ikke blir godt nok ivaretatt.
Redaksjonen i tidsskriftet Psykologi klinker i juniutgaven til med temanummer om psykoanalysens plass i et moderne helsevesen.
Forskning om kvalitet på kartleggingsverktøy og diagnosedebatt om personlighetsforstyrrelser. Aprilutgaven av Psykologtidsskriftet er i handelen.
Plastponnier som utfordrer kjønnsidentiteten og forskerkritikk av oppfatningen om at unge jenters psykiske helse stadig forverres. Februarutgaven av Psykologtidsskriftet er i handelen.
«Hvorfor ser noe så paradoksalt som overdreven sunnhet ut til å bli et problem for stadig flere menn og kvinner i Vesten i dag?»
I familien Kallevik har tre av barna og en av omsorgspersonene ME. Det resulterte blant annet i to barnevernssaker som skaket familien.
Da studentklinikken ble stengt i oktober, føyk temperaturen i taket på Psykologisk institutt (PSI) ved Universitetet i Oslo. Helene Amundsen Nissen-Lie sto midt i stormen.
Klinikkstriden ved Psykologisk institutt i Oslo rulles ut over flere sider i novemberutgaven av Psykologstidsskriftet.
– Vi er svært glade og lettet over at UiO gjenåpner klinikkdriften ved Psykologisk institutt, særlig med tanke på ansvaret vi har for pasientene som nå kan komme tilbake i behandling.
Er stressmestringskurs for stipendiater god forebygging? Bør man heller gjøre noe med Universitetssystemet fremfor å behandle symptomet?
Hvor fanget er psykologer av rammene for praksis når de ønsker å utvikle lavterskeltilbud og fremtidens kommunepsykologrolle?
Går en skilsmisse noen gang over? Spørsmålet stilles i augustutgaven av Psykologtidsskriftet som rister kraftig i myten om «den lykkelige skilsmisse».
Det skjer lite rundt Anne Hilde Vassbø Hagen uten at følelsene er med.
«Lovendringer tåkelegger tvang». «Psykologer kan ikke forebygging». Og: Hva vet vi egentlig om hvilken betydning stress tidlig i livet har for epigenetisk variasjon? Juliutgaven av Psykologi er i handelen.
Fagdirektør ved Bergensklinikkene, Kari Lossius, synes det er absurd at det stilles høyere krav til ruspasienter enn til andre typer pasienter i psykisk helsefeltet.
Etter å ha byttet beite fra trygg jobb i helsevesenet, er jeg litt overrasket over personalpolitikken i de akademiske rekker. Fagforeningsvilldyret våkner.
Å kalle monologbaserte forelesningsrekker for ”utdanning” eller ”kurs”, er en hån mot kunden. Utdanning og kurs skaper forventninger om at du faktisk lærer noe.
Er psykologer spesielt godt egnet til å være ledere? Tja…. Og: Hvordan kan vi brygge bro mellom naturvitenskap og humaniora?
« Forrige | 1 | 2 | 3 | 4 | Neste »
Jus- og arbeidslivsavdelingen har telefontid kl. 12.15–15.00 mandag til fredag.
Ring 23 10 31 30
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.