Det dansende barnet

Gutt danser

Kan det være en god ting når det vakreste i verden skaper blandete følelser?

Storm er 5 år, og min sønn. Han har det ved seg at han sjeldent går fra et punkt til et annet, når han beveger seg i verden. I alle fall ikke i den forstand som vi voksne legger i det når vi snakker om å «gå» målrettet og fram til et sted. Storm tripper på tærne, bøyer, plukker, veiver, stopper, hopper og ruller seg bortover gulvet. 

Han danser.

Du skjønner, det er i dansens natur – ulikt gangen – at målet med bevegelsene ikke nødvendigvis er å” komme fram”. Nei, vi danser for å nyte bevegelsene på veien over dansegulvet. Slik ser jeg min sønn der han danser seg gjennom hverdagen. En ekte livsnyter. Full av vitalitet, bevegelse og utforskningstrang. Beskyttet av barndommens uskyld og lett på tå.

I de stundene hvor jeg ser – virkelig ser – Storm danse, blir jeg ofte grepet av hvor vakkert dette barnet er. Samtidig knuses hjertet mitt litt. 

"

Han vil betale prisen jo lenger han lever

"

For mens jeg kjenner denne enorme gleden over å observere sønnen min, kjenner jeg ofte en stikkende tristhet. Kanskje knyttet til midlertidigheten ved det hele. Barnet mitt vil miste sin uskyld til verden, som alle andre barn gjør, etter hvert som han får plassert erfaringenes tunge steiner til sitt livs byrde. Han vil oppleve urettferdighet, svik, ansvar og skade. Han vil betale prisen jo lengre han lever.

Jeg vil legge noen steiner på skuldrene hans selv. Fordi jeg ikke er perfekt, fordi jeg er hans far. Den som lever livet uten å bli tynget av det, dør ved fødselen. Som pappa kan jeg bare håpe at Storms styrke vokser med belastningen, og at han vil greie å danse seg langt inn i voksenlivet. Samtidig vet jeg at akkurat disse øyeblikkene der jeg ser barnet Storm danse, vil ta slutt,. Jeg har med andre ord blanda følelser til det hele. 

Følelser i bunn og grunn

I psykologifeltet har vi en slags enighet om at vi har noen grunnfølelser, altså følelser som er universelle og medfødte på tvers av kulturer. Alt ettersom hvem du spør, vil det typisk variere mellom 4-8 av disse grunnfølelsene. Teoriene spriker noe med forskningen. Tanken er uansett at grunnfølelser utviklet seg som overlevelsesresponser til miljøet, via våre forfedre over tusenvis av år. Evolusjonen skjenket oss med grunnfølelser som sinne, redsel eller avsky med direkte og adskilte nervebaner for å reagere kjapt og automatisk med atferd som var viktig for vår overlevelse. 

 

"

....grunnfølelser utviklet seg som overlevelsesresponser til miljøet, via våre forfedre over tusenvis av år

"

Spesielt i utviklings- og tilknytningspsykologien har grunnfølelsene fått en viktig rolle, med en bred enighet om at en av hovedingrediensene i sunn psykologisk utvikling er hvordan foreldre klarer å anerkjenne, navngi og romme barnas følelser.

Foreldrekurs som trygghetssirkelen og lignende program bruker ofte forklaringsmodeller med grunnfølelser når de snakker om hvilke følelser vi mennesker har. Det samme gjelder undervisningsopplegg til barn- og ungdom, slik som psykologisk førstehjelp , som ofte brukes som universell forebygging . Blant annet inn i skolen. Det skilles også mellom gode og vonde følelser i de fleste psykologiske undervisningsprogram som er populære i Norge i dag. Kanskje tydeligst illustrert i psykologisk førstehjelp gjennom fargene rød og grønn. 

De komplekse følelsene

Det snakkes mindre om blandede følelser, eller komplekse følelser. Det er kanskje ikke rart, det er jo som navnet tilsier, komplekst. Grunnfølelsene er både tilstede hos spedbarn og dyr. Følelser som nostalgi, hat, takknemlighet eller ærefrykt (for å nevne noen) er ikke påvist hos verken spedbarn eller dyr. Dette tyder på at komplekse følelser også har mye å gjøre med utviklingen av vårt tankeliv, og ikke har like direkte og adskilte nervebaner som grunnfølelsene. De er heller ikke universelle.

Det er for eksempel ikke alle som kjenner på Schadenfreude, eller dens motsetning (og mindre kjente) Mudita . I tillegg er det slik at komplekse følelser ofte innebærer følelser som intuitivt ser ut til å være rake motsetninger, slik som tristhet og glede. Spørsmålet om man kan kjenne to motsettende følelser på samme tid debatteres av de lærde, men mye tyder på at ja – det kan vi. For eksempel viste denne studien  at folk som så filmen Livet er herlig , flyttet ut av studiehjem eller fullførte college rapporterte følelsen av å være både trist og glad på samme tid. 

Forståelse, aksept og visdom

Jeg og min kone har funnet ut at vi ofte kjenner på noe av det samme, i øyeblikk hvor Storm danser – og funnet et slags måte å formidle dette til hverandre. Hånden på hjertet, gestikulert hjerte som eksploderer (eventuelt faller ut av brystet og ned på gulvet). Ikke det mest vitenskapelige, men en slags felles forståelse. Det finnes også de som har tatt seg bryet å gå mer vitenskapelig til verks. I følge denne studien  er følelsen vi deler kanskje best beskrevet som Poignancy, som det ikke finnes noe godt norsk begrep for.

Det stammer fra det franske gamle begrepet poindre, som betyr «å stikke eller svi». Poignancy er beskrevet som en følelse som består av en blanding av glede og tristhet som oppstår i møte med (eller i forventningen av) slutten på noe emosjonelt meningsfylt. 

Definisjonen av poignancy er kanskje i overkant kompleks, men sånn er vi mennesker. Å akseptere og være bevist på følelsenes kompleksitet er viktig fordi du bruker mer informasjon enn du normalt ville. Informasjon som hjelper deg å forstå deg selv bedre, og hva du trenger. Det er viktig at vi tar inn over oss. Mange mennesker går rundt og tror de burde ha én følelse til noe eller noen, som når vi «liker» noe på Facebook. Jeg har sittet ovenfor mennesker som skammer seg fordi de kjenner på noe annet enn lykke som nybakte foreldre. Eller lykke generelt, i verdens lykkeligste lykkeland. Men folk er generelt sett ikke så svart-hvite.

"

Mennesker har en tendens til å bli mer åpne for komplekse følelser etter hvert som de blir eldre

"

Mennesker har en tendens til å bli mer åpne for komplekse følelser etter hvert som de blir eldre .

Samtidig blir de mindre nevrotiske, kjenner mindre negative følelser og har mer stabile positive følelsestilstander. Det er en generell regel om hjernen vår som går slik; «what fires together wires together», det vi bruker vokser sterkere. Mange eldre har med andre ord en visdom som vi kan lære av. Åpenheten for det fulle følelsesaspektet ser ut til å gi dem et mer avslappet forhold til egne følelser. Mye tyder på at villigheten til å kjenne på blandede følelser er en av nøklene til å håndtere negative livshendelser, at det påvirker i hvilken grad vi lar oss stresse opp av følelser og i hvilken grad vi opplever følelser som ubehagelige.

Godtvondt og vondtgodt?

For meg selv, er tristheten som følger gleden når jeg ser Storm danse noe jeg forsøker å se som en berikelse av opplevelsen. Den understreker på en måte hvor meningsfylt og vakkert jeg synes det er. Det er litt godtvondt. For andre kan det å slippe til gleden ved samholdet i familien under en begravelse være det som slipper lyset inn i sorgen og gjør det hele litt mer vondtgodt.

Veien til god psykisk helse handler i mindre grad om å føle seg bedre, heller enn å faktisk føle bedre. Med andre ord, hvordan vi utvikler emosjonell intelligens.

Derfor burde vi kanskje snakke mer om de komplekse følelsene?

Kommentarer

Følelser i Norge

Ble det ikke for noen år tilbake lagd en PhD om følelsesfobi i landet vårt?
Og er det ikke tal som viser, at Norge er det land i verden som har prosentvis mest engstelig unnvikende personlighetsforstyrrelse?
Synes bestemt vi bør leve mer med følelser enn vi gjør, og også de komplekse. Men hvor begynner vi?

lilian nikky

Mitt navn er Lilian N. Dette er en veldig gledelig dag i livet mitt på grunn av hjelpen Dr.saguru har gitt meg ved å hjelpe meg med å få tilbake eksmannen min med hans magi og kjærlighetsform. Jeg var gift i 6 år, og det var så forferdelig fordi mannen min virkelig var utro mot meg og søkte skilsmisse, men da jeg kom over Dr.saguru e-post på internett om hvordan han har hjulpet så mange mennesker med å få tilbake eksen sin og hjelp til å fikse forholdet. og få folk til å være lykkelige i forholdet deres. Jeg forklarte situasjonen min for ham og søkte deretter hans hjelp, men til min overraskelse fortalte han meg at han vil hjelpe meg med saken min, og her feirer jeg nå fordi mannen min har forandret seg totalt for alltid. Han vil alltid være ved meg og kan ikke gjøre noe uten min tilstedeværelse. Jeg nyter virkelig ekteskapet mitt, for en flott feiring. Jeg kommer til å fortsette å vitne på internett fordi Dr.saguru virkelig er en trollformler. TRENGER DU HJELP, SÅ KONTAKT DOKTOR SAGURU NÅ VIA EMAIL:drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +12098373537 Han er det eneste svaret på problemet ditt og får deg til å føle deg lykkelig i forholdet ditt. og er også perfekt i
1 KJÆRLIGHETSSTAVELSE
2 VINN EX TILBAKE
3 FRUKT AV LIVMEREN
4 KAMPANJESTAVELSE
5 BESKYTTELSESTAVELSE
6 FORRETNINGSSTAV
7 GOD JOBB STEVELSE
8 LOTTESTEVELSE OG RETSSAK.

Saida Vilma

Mannen min forlot meg for en annen kvinne, og jeg ble stående i mørket. Det skjedde så fort og i løpet av noen dager snudde livet mitt opp ned. Han dumpet meg etter 3 år uten ord. Jeg kontakter Dr Ilekhojie via e-posten hans, og han lovet å utføre et forsoningsritual for å hjelpe oss å komme sammen igjen. På mindre enn 48 timer etter at han utførte ritualet sitt, begynte mannen min å teste meg igjen og følte seg forferdelig for det han nettopp har utsatt meg for. Han sa at jeg var den viktigste personen i livet hans, og han vet det nå. Ekteskapet vårt er nå sterkt og stabilt. Takk doktor for forsoningsritualet du gjorde for meg. Du er Gud sendt for å gjenopprette ødelagt ekteskap. Jeg anbefaler oppriktig Dr Ilekhojie til alle med et ødelagt ekteskap eller forholdsproblemer. Hans e-post: gethelp05@gmail.com

Harriet

Det startet med små misforståelser hvorpå han fortalte meg at det ville være greit å ta en pause, som jeg tror ble til et brudd. Han vil ikke ha meg lenger. Det gjorde meg trist fordi vi hadde vært sammen siden videregående og han var min første og eneste kjærlighet. Jeg søkte over hele internett etter hjelp og så så mange mennesker som la ut attester om Dr Alashira, jeg fikk kontakten hans gjennom en av kommentarene og snakket med ham om situasjonen min, og han forklarte forsoningsprosessen og hvordan han vil hjelpe meg å forsone meg med ham i tre dager. Det har gått nøyaktig 3 måneder siden jeg kontaktet ham nå og alt var perfekt og jeg måtte legge ut dette fordi han fortjener alle de riktige ordene for å hjelpe meg.
Han er WhatsApp: +2348115720823..
E-post: dralahalah@gmail.com

Taurus huna

MITT navn Hanna Rosin, form, (USA) Etter 12 års ekteskap har jeg og mannen min vært i en eller annen krangel helt til han til slutt forlot meg og flyttet til California for å være sammen med en annen kvinne. Jeg følte at livet mitt var over og barna mine trodde de aldri ville se faren sin igjen. jeg prøvde å være sterk bare for barna, men jeg kunne ikke kontrollere smertene som plager hjertet mitt, hjertet mitt var fylt av sorger og smerter fordi jeg var virkelig forelsket i mannen min. Hver dag og natt tenker jeg på ham og ønsker alltid at han skulle komme tilbake til meg, jeg var veldig opprørt og jeg trengte hjelp, så jeg søkte etter hjelp på nettet og kom over et nettsted som foreslo at Dr Alashira kan hjelpe å få eksen raskt tilbake . Så jeg følte at jeg burde prøve ham. Jeg kontaktet ham og han fortalte meg hva jeg skulle gjøre, og jeg gjorde det, så gjorde han en kjærlighetsform for meg. 28 timer senere ringte mannen min virkelig til meg og fortalte at han savner meg og barna så mye, så utrolig!! Så det var slik han kom tilbake samme dag, med masse kjærlighet og glede, og han ba om unnskyldning for feilen sin, og for smerten han påførte meg og barna. Så fra den dagen var vårt ekteskap nå sterkere enn hvordan det var før, alt takket være Dr Alashira. han er så mektig, og jeg bestemte meg for å dele historien min på internett som Dr. Alashira, en ekte og mektig trollformler som jeg alltid vil be om å leve lenge for å hjelpe barna hans i vanskelige tider, hvis du er her og trenger din eks tilbake eller mannen din flyttet til en annen kvinne, ikke gråt lenger, kontakt denne kraftige trylleformularen nå. Her er kontakten hans
Ring/WhatsApp: +2348115720823
E-post: dralahalah@gmail.com... Jeg anbefalte ham til deg.. e-post dralahalah@gmail.com WhatsApp +2348115720823.

Mercy Ben

Det vil overraske deg å vite at alt så mange mennesker har vitnet om DR ALASHIRA bare er sannheten. Mannen min forlot meg og barna mine fordi vi hadde så mange kamper og krangel. Hans folk var også imot mitt ekteskap med ham. Jeg elsket ham så mye og hadde et stort håp om at vi vil bygge en lys fremtid sammen. Jeg ventet i 6 måneder, og han kom aldri tilbake til meg. Så jeg måtte kontakte DR ALASHIRA som gjorde alt i hans makt for å gjenforene oss og gjenopprette kjærligheten og lykken vi en gang delte. Han kom hjem til oss etter 48 timer akkurat som DR ALASHIRA forsikret meg. Du kan også få denne fantastiske hjelpen og leve for å være takknemlig for ham fordi han aldri skuffer noen. kontakt ham via e-post: dralahalah@gmail.com nettsted: WhatsApp +2348115720823... Jeg anbefalte ham til deg, han vil hjelpe deg å tro meg... e-post dralahalah@gmail.com whatsap eller telefonnummer..+2348115720823.

Michelle Rojas

Hei alle sammen, jeg vil dele min fantastiske opplevelse med den største tryllekunstneren Dr WALE. Mannen min var utro mot meg, og da jeg fant ut at vi hadde en kamp som førte til at han fylte for en skilsmisse, gråt jeg og ble syk fordi jeg virkelig elsket ham. da jeg søkte etter kjærlighetssitater på nettet, så jeg folk snakke om ham og hans flotte arbeid hvis sak lignet mitt, de la igjen kontaktinformasjonen hans, jeg kontaktet ham og han fortalte meg at jeg ikke skulle bekymre meg for at han etter en uke vil avbryte skilsmissen og at mannen min kommer tilbake til meg etter at jeg gjorde alt han ba meg gjøre, til min største overraskelse neste dag kveld var det mannen min, han knelte ned og ba meg om å akseptere ham tilbake, takk nok en gang Dr. WALE du er virkelig en velsignelse til meg. Han kan også hjelpe deg. kontakt via WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com

Ema Paljevic

Jeg vil takke en veldig snill og mektig synsk som brakte tilbake min ekskone som forlot meg hun fortalte meg at hun ville være alene og forlot meg og barna jeg var knust hver dag jeg fortsetter å tenke hvordan jeg ville leve uten henne en dag jeg var på nett da jeg fant gode vitnesbyrd om Dr. WALE, så kontaktet jeg ham. Han ba meg ikke bekymre meg, hun vil være tilbake innen noen uker etter at han hadde trollbundet kjærligheten. Jeg hadde denne vakre følelsen inni meg at alt vil bli bra igjen når Dr. WALE svarer på meg og ga meg instruksjonen hans, Til min største overraskelse neste uke var hun tilbake til meg og familien hun fortalte meg at hun var trist fordi hun ikke kunne bli gravid siden vi har prøvd, men Dr WALE har også løst at nå er hun gravid i fire uker. Jeg er så spent at jeg anbefaler ham at han er kraftig og kan hjelpe deg også med forskjellige problemer. kontakt via WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com

Roze Lattevia

Jeg var på randen av å miste ekteskapet mitt da Dr Ilekhojie gikk inn. Mannen min hadde søkt om skilsmisse etter en uendelig tvist og følelsesmessige overgrep vi begge ble utsatt for på grunn av misforståelser. Han forlot huset og nektet å komme tilbake. Jeg søkte en genuin løsning, vel vitende om at jeg ikke ønsker å lide en ny pendel på grunn av skilsmissesaker og å miste mannen min på 12 år. Jeg overholdt prosedyrene hans for forsoning, noe som var veldig enkelt. Kjærligheten og forbindelsen mellom meg og partneren min ble gjenopprettet, og han kom tilbake og ba om at skilsmissen ble kansellert. Det er for et faktum at Dr Ilekhojie er ærlig og gjennomsiktig når det gjelder å hjelpe mennesker, og du kan også lese dette, få løsningen du søker i ekteskapet eller forholdet ditt. kontakt ham for hjelp nå. Her hans kontakt. WhatsApp: +2348147400259 E-post: (gethelp05@gmail.com

Imelda Diamante

Jeg er fornøyd med hvordan jeg stolte på at Dr Ilekhojie hentet min eksmann tilbake etter nesten et år med separasjon. Før jeg møtte Dr Ilekhojie, søkte jeg på mange nettsteder på jakt etter måter å få min eksmann tilbake etter at han ba om å skilles fra meg uten noen grunn. Jeg var knust, men Dr Ilekhojie ga meg håp og forsikring om at han vil bli brakt tilbake til meg. Etter at han hadde gjort forsoningsformelen, ringte mannen min etter to dager og ba om å få komme hjem til meg og våre fire barn. Dagen etter kom han hjem og jeg var veldig glad for å møte ham igjen. Jeg bruker denne måten å sette pris på Dr Ilekhojie for det han gjorde for meg og for å hjelpe så mange andre mennesker. Jeg forlater kontakten hans slik at du kan ta kontakt med ham hvis du har lignende problemer. Whatsapp +2348147400259 og e-post: gethelp05@gmail.com

Elin Flakberg

Noen ganger skjer det dritt i ekteskapene våre, men det vil ikke alltid vare når vi kjemper for å få dem fikset, jeg hadde problemer med ekteskapet mitt juli 2021 det var en forferdelig opplevelse at jeg nesten mistet ekteskapet, mannen min trodde jeg var utro fordi jeg alltid motta telefoner fra jobben jeg prøvde å få ham til å forstå at de bare er kollegene mine han trodde aldri på meg han søkte om skilsmisse og papirene var ute, det var som en drøm for meg, men det var en realitet jeg trengte å stoppe ham fordi jeg elsker ham, det var et vakkert ekteskap og jeg kunne ikke engang forestille meg å forlate ekteskapet mitt, jeg måtte søke hjelp fra DR WALE jeg forklarte situasjonen min for ham og selvfølgelig hjalp han meg, han forberedte en kjærlighetsform for meg og forsikret meg om sikkerhet, Mannen min stoppe skilsmissen og elske meg igjen, Det er derfor jeg er her for å fortelle folk om DR WALE og hvordan han har hjulpet meg. Hvis du går gjennom problemer med ekteskap og forhold, er det bare å nå ham WhatsApp/Viber: ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

Loana Alin

Det har gått mer enn en måned nå, og alt føles som om det er tilbake til det normale. Han har begynt å behandle meg bedre, og det har vært en helbredelsesprosess for oss begge. Marerittet som hadde vart i nesten 2 år er endelig over. Det er som om vi ble forelsket på nytt! Vi har begge lagt fortiden bak oss, og prøver å gå videre – og for første gang på lenge ser fremtiden mye lysere ut. Jeg kan ikke uttrykke med ord hvor takknemlig jeg er overfor Dr Ilekhojie! Det er som om vi endelig har gjenoppdaget de tingene om hverandre som gjorde at vi ble forelsket i utgangspunktet. All bekymring og stress har rett og slett forsvunnet. Takk Dr Ilekhojie for at du reddet mitt ødelagte ekteskap. Jeg og mannen min lever lykkelige igjen. Takk til Ilekhojie. Kontakt ham for å gjenopprette ekteskapet ditt E-post: (gethelp05@gmail.com Ring eller Whatsapp +2348147400259

Claudia Vrij

Mannen min forlot meg og barna mine. Moren hans var også imot mitt ekteskap med ham. Jeg elsket ham så mye og hadde et stort håp om at vi vil bygge en lys fremtid sammen. Jeg ventet i 6 måneder, og han kom aldri tilbake til meg. Så jeg måtte kontakte Dr Ilekhojie som gjorde alt i hans makt for å gjenforene oss og gjenopprette kjærligheten og forbindelsen vi en gang delte. Han kom hjem etter 3 dager akkurat som Dr Ilekhojie forsikret meg om, og jeg er virkelig overrasket over hans fantastiske gjerninger. Du kan også få denne store hjelpen og leve for å være takknemlig mot ham fordi han aldri skuffer noen. Kontakt Dr Ilekhojie. E-post: gethelp05@gmail.com Du kan også WhatsApp ham på +2348147400259

Lina Phaeton

Mannen min pakket ut av huset for å bo sammen med en annen dame han møtte på nettet, og han sendte meg skilsmissepapirer. Jeg ønsket ikke skilsmisse på grunn av kjærligheten jeg har til mannen min, jeg vil ikke at familien min skal gå i stykker. Jeg mistenkte at kvinnen brukte en trolldom for å binde mannen min slik at han ikke kan komme tilbake til familien sin. Jeg lette etter tips om hvordan jeg kan vinne mannen min tilbake, og jeg kommer over en kommentar som sier at DR WALE hjalp henne med å få mannen tilbake etter flere måneders samlivsbrudd, og jeg tok WhatsApp-nummeret til DR WALE som var til stede på kommentaren og WhatsApp +2347054019402 ham om problemet mitt, og han svarte meg og hjelpe meg med å gjenopprette mannen min innen en uke, og akkurat nå er mannen min tilbake hos meg, og han er enda mer kjærlig og omsorgsfull. Du kan også kontakte DR WALE for å få hjelp på WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com DR WALE er den rette personen å kontakte om forholdet ditt eller ekteskapsproblemer, og han vil hjelpe deg med å få tilbake eksen din, og jeg er veldig glad for å vitne om hans gode arbeid

Melanie Serge

Jeg kontaktet Dr Ilekhojie for å hjelpe meg med å gjenopprette ekteskapet mitt. Etter 2 år med skilt, elsket jeg fortsatt mannen min og ville ha ham tilbake. Mannen min skilte seg fra meg fordi han møtte en yngre kvinne på jobben. Etter 17 års ekteskap kunne jeg ikke gi mannen min et barn, og selv om det ikke var min feil, satte jeg pris på ham fordi han var tålmodig med meg i mange år. Jeg forklarte alle problemene mine til Dr Ilekhojie, og han lovet å hjelpe meg hvis jeg er seriøs og villig til å stole på ham. Bare innen 72 timer kjørte mannen min milevis til huset vårt og spurte om vi kunne jobbe oss sammen igjen og forsone oss. Han forklarte meg hvor elendig han har vært de siste årene og ba om å få flytte hjem igjen. Dr Ilekhojie ga meg også urter for fruktbarhet, og nå er ekteskapet mitt tilbake og jeg bekreftet at jeg allerede er 18 uker gravid. Kontakt hans e-post: gethelp05@gmail.com eller hans whatsapp-kontakt: +2348147400259

Joakim Persson

Hei seere på nettet, jeg er her for å dele mitt vitnesbyrd om hvordan jeg ble hjulpet til å få min kone tilbake. Jeg var en juks og min kone tok meg flere ganger. Jeg prøvde å fikse meg selv og hver gang endte jeg opp med å jukse om og om igjen. Jeg skjønte vel ikke hva hun betydde for meg før hun hadde forlatt meg alene. Jeg begynte å finne en måte å få henne tilbake på, men ingenting ser ut til å fungere perfekt før jeg kom over en artikkel om DR WALE som hjalp mange mennesker globalt med å få tilbake forholdet. Jeg tok kontakt med ham på WhatsApp-nummeret hans via +2347054019402, og han forsikret meg om at min kone vil komme tilbake til meg innen noen uker med hans kraftige magi, og jeg betalte noen euro for materialene som trengs for arbeidet. Overraskende nok kom min kone hjem etter noen uker og sa at hun fortsatt elsker meg, og jeg sverget å aldri være utro mot henne lenger. Alt takket være DR WALE. WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller drwalespellhome@gmail.com

Ieva Romajas

Dette er fantastisk!

Mannen min er endelig tilbake til meg med så mye kjærlighet og respekt enn jeg noen gang hadde forventet. Med hjelp fra Dr Ilekhojie og forsoningsritualet fra hans forfedre, er mannen min tilbake etter så mange måneder med å ha bedt om skilsmisse. Først da vennen min ba meg kontakte Dr Ilekhojie for å få hjelp, trodde jeg at det ikke kom til å ende bra fordi jeg aldri trodde han kunne hjelpe etter å ha tapt penger med tidligere. Han forklarte meg tydelig og sørget også for at alt ble gjort fredelig og raskt. I løpet av nøyaktig 3 dager etter forsoningsritualet kom mannen min, som ikke har besvart telefonene mine på flere måneder, innom huset og ba oss om å avbryte skilsmisseplanene og bli en lykkelig familie igjen. Det har gått 2 måneder nå og ting blir bedre for hver dag som går. Takk Dr Ilekhojie for hjelpen. Du kan også få hjelp med ham. Telefonnummer/Whatsapp +2348147400259 eller e-post: gethelp05@gmail.com

Ekte hackere

Ekte hackere er den beste løsningen for å gjenopprette stjålet kryptovaluta. De hjalp meg med å gjenvinne mine tapte tokens etter å ha blitt offer for en phishing-svindel på Telegram der angriperne fikk tilgang til lommeboken min og stjal alle myntene mine. Ved hjelp av Genuine Hackers var jeg i stand til å gjenopprette totalt 11,8 BTC og 6,479 ETH innen 2 dager etter at jeg sendte inn saken. Kontakt GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592 for pålitelige og effektive gjenopprettingstjenester..

JEG VANT LOTTERI

JEG VANT LOTTERI: Jeg skulle være en pensioneret buschauffør, der ikke havde nogen opsparing, tanken om det blev ved med at dræne mig dagligt, jeg har spillet lotto i de sidste år uden held. Jeg gik online for at undersøge livet efter pensionering, da jeg så tilfældige vidnesbyrd fra folk, der værdsatte en trylleformular kaldet lord Bubuza for at give dem de rigtige LOTTO-vindertal, så jeg kontaktede straks lord Bubuza for at få hjælp til at vinde en LOTTO 6/49 JACKPOT via WhatsApp: +1 505 569 0396, han sagde, at jeg kun kan vinde med de rigtige tal, som vil blive åbenbaret for ham af hans guder efter at have kastet en trylleformular. Jeg gjorde som han instruerede, og besværgelsen blev kastet, han gav mig tallene og sagde, at jeg skulle gå og spille uden frygt. Jeg købte billet og spillede. Det var meget chokerende og overraskende, da jeg opdagede, at alle de tal, Lord Bubuza gav mig, matchede alle seks vindertal i lodtrækningen den 6. april. Jeg blev vinder af $18,7 millioner ved hjælp af Lord Bubuza-numre. Jeg vil fortsætte med at sætte pris på ham, slutte sig til mig takke ham via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com eller WhatsApp: +1 505 569 0396

Gabriel Wyatt

Not all heros wear capes or even have to be seen doing what they do, some heros just prefer to work the back door and do the underground works and they do all they do quietly without noise, Just like the saying action speaks louder than words, i am talking about online private investigators who can solve any cyber problems of any kind you just need to mention it to them and follow given instructions, Their mail is Brillianthackers800@gmail.com also their whatsapp +14106350697, you can do the thanking later.

Ekte utvinningsselskap

Har du noen gang vært utsatt for svindel? Mistet lommeboken eller pengene til falske hackere på nettet? Jeg ber deg om å kontakte denne pålitelige hackeren og gjenopprettingseksperten GENUINE HACKER. Jeg var et offer for falske mennesker som poserte som binære opsjoner og bitcoin-investorer, jeg mistet en sum på $10 000 og 2BTC fra bitcoin-lommeboken min til disse forfalskningene. Det tok en stund før jeg skjønte at de var svindel og dette gjorde virkelig vondt. Så hørte en venn av meg om det og anbefalte meg til GENUINE HACKER som hjalp meg å gjenopprette alt jeg mistet. For mer informasjon send en e-post til GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592.

Samuel

The internet(social media} has brought both good and bad to the human life we can all agree to that but the question now is has it brought more good than bad but you know you can control the good and bad if you are connected with the right plug for that and i can do just that for you if you are interested try and connect with Brillianthackers800@gmail.com, Whatsapp +14106350697, with the help this group of private investigators you will be receiving more good than bad from the internet.

Danke!

Meget interessant, tak!
ruth.hirsch-1@pptp.de

Hallna

Er du trist på grunn av et hjertebrudd? Såret eller overveldet av følelser. Alle ønsker kjærlighet, få dem til å elske deg igjen. Jeg vil være evig takknemlig ALASHIRA for å ha gjenopprettet fred og lykke i hjemmet mitt igjen... du gir meg grunn til å smile igjen, du gjenoppretter fred og lykke til ekteskapet mitt, jeg lover å dele ditt gode arbeid til de som trengte det takk nok en gang .. vennligst For de som vil ha sin sjelevenn tilbake igjen, gjør som ønsker lykke i forhold eller ekteskap vennligst han vil hjelpe deg å tro..Informer om det og han vil hjelpe deg.

Hans info ????????????eposter dr.alashirao1@gmail.com... whatsaap ???????????????? +2349160146456... han vil hjelpe deg..????????????????????

Juliena

hei alle sammen!!Jeg vil at dere skal takke Dr ALASHIRA for hans store arbeid i livet mitt..hvordan han hjalp meg med å bringe tilbake min ekskjæreste tilbake til meg, fortsatt en overraskelse for meg..venner kontakt Dr ALASHIRA e-post dralahalah@gmail. com WhatsApp 2348115720823.

Emneord: følelser

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.