Psykologer som jobber i somatikken eller er opptatt av klinisk helsepsykologi, har organisert seg i en egen faggruppe. Gå til våre sider om klinisk helsepsykologi .
2. juni 2022
Mange spør meg hva jeg gjør som psykolog på Smerteklinikken ved Haukeland universitetssjukehus. Jeg forteller dem noe kort som at «smerte er en sammensatt opplevelse, og vi tenker ikke lenger hode vs. kropp».
31. august 2020
Linn Breen Herner, Psykologspesialist, Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus, S-BUP, Barne- og ungdomsklinikken, OUS
På sykehuset møter vi barn og unge med betydelige plager, som smerter, slitenhet eller kramper, hvor grundige somatiske undersøkelser ikke kan forklare symptomene fullt ut. I slike saker er tverrfaglig tilnærming helt avgjørende, og fagpersoner fra somatikk og psykisk helse spiller sammen like viktige roller i utredning og behandling.
27. april 2020
Nina Lang
Det er uvanlig stille i gangene nå, på sykehuset der jeg jobber. Nesten litt uhyggelig.
9. januar 2019
Vidar Bergethon Holm, Marte Grevsgard, Nina Lang
3. august 2018 døde Vidar av tarmkreft. Før han døde tenkte han og kona Marte nøye igjennom hva som var viktig for dem og barna den siste tiden. Her er deres historie med innledning av psykologspesialist ved Diakonhjemmet sykehus, Nina Lang, som fulgte opp familien mens Vidar fikk behandling.
Emneord: helsepsykologi
25. oktober 2018
Ane Wilhelmsen-Langeland, psykologspesialist, PhD
«Jeg forstår det ikke. Jeg har alltid snakket masse om sykdommen min, og jeg har mestret det godt, det har ikke vært skuespill. Jeg har vært glad og positivt innstilt, selv når jeg har vært syk og dårlig.»
Emneord: helsepsykologi
26. september 2018
Linn Breen Herner, psykologspesialist, Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus, OUS, Rikshospitalet.
«Jeg er ikke stresset. Jeg er ikke sånn som person - jeg blir ikke stresset. Jeg har bare vondt i beinet, det er det jeg trenger hjelp med. Jeg vil bare klare det samme som før.»
Emneord: helsepsykologi
20. august 2018
Marte Halse, psykolog på barneavdelinga på St. Olavs hospital
I 2016 ble stortingspartiene enige om at barne- og ungdomsmedisinske avdelingar skal ha tilgjengeleg psykologkompetanse. Vi som allereie har jobba ei stund på sjukehus, veit kor viktig det er.
Emneord: barn og unge , helsepsykologi
10. januar 2018
Borrik Schjødt, psykologspesialist
Utredningen om palliasjon som ble overleveret helse- og omsorgsminister Bent Høie rett før jul, vil forhåpentligvis være viktig for utforming av lindrende behandling i Norge i mange år framover.
Emneord: palliasjon
8. mars 2017
Maren Østvold Lindheim
På sykehuset jeg jobber, har vi gjort oss gode erfaringer med å gi barn stoppskilt. Ideen oppstod sammen med en gutt på fem år som trengte å kunne si stopp.
Emneord: barn og unge , helsespykologi , spesialisthelsetjenesten
14. desember 2016
Margrethe Elin Vika, Senter for odontofobi, Tannhelsetjenestens Kompetansesenter Vest avd. Hordaland.
Noen opplever så sterk tannlegeskrekk at de utvikler fobi for egen munn, men det finnes heldigvis effektiv behandling.
Emneord: tvang
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.
Kommentarer (0)