Heidi Tessands blogg
Heidi Tessands blogg

Heidi Tessand

Heidi Tessand er spesialist i samfunnspsykologi med erfaring fra både kommunen og spesialisthelse. Heidi tok utgangspunkt i mediene når hun velger tema. Bloggen er avsluttet.

 

Hender legger puslespillbrikker

En gammel kjenning dukket opp på psykiatrisk legevakt. Hun hadde vært innlagt 30 ganger. Psykotisk brannstifter, sto det i journalen.

Emneord: legemidler , tvang

To gutter med blikkbokstelefon

Jeg tror det er fare for at vi faller av lasset. Andre yrkesgrupper puster oss i nakken. Hvis vi skal være med, må vi henge på.

Tape foran kvinnes munn

De siste ukenes mediedekning om mobbing har vært omfattende. Mange forteller egne mobbehistorier. Jeg var ikke av dem som ble mobbet eller mobbet selv. Jeg var en av dem som så på uten å gjøre noe for å stoppe det.

Emneord: barn og unge

Hender som åpner pakke.

Jeg håper de fremtidige pakkeforløpene inkluderer systemene rundt barn og ungdom som strever, og ikke sementerer det individfokuset som fortsatt preger store deler av psykisk helsevern.

Kaffekopp og kalkulator

Hva sa Bent Høie til Heidi Tessand da de snakket om standardiseringens skyggesider over en kaffe?

Hånd holder lyspære.

Det er mulig jobben min er en sjelden blomst i et landskap som ofte blir beskrevet som hardt. Desto viktigere er det å fortelle om den.

Emneord: barn og unge

Tommelen opp, tommelen ned

Et av sidesporene i sommerens debatt mellom psykiater Finn Skårderud og redaktør Hilde Sandvik har vært om vi er utrente på å håndtere kritikk. Jeg tror vi er det, og at det kan forsinke debatten om kvalitet i klinisk arbeid.

Emneord: kommunikasjon

Liten jente på huske.

Det holder å være passe gode foreldre. Vi trenger ikke å være perfekte.

Hender markerer tall.

Når noen etterspør mer effektivitet i psykisk helsevern, bør vi undersøke måten vi jobber på, ikke irritere oss over spørsmålet. 

Vi kan ikke la systemene kverke oss, for de er ikke hugget i stein, og vi må fortsette å overbevise myndighetene om å endre dem til det bedre. Selv prøver jeg prøver å hjelpe folk i BUP på samme måte som i kommunen. Det funker ganske bra.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.