19. mars 2014
Kjære Solveig Horne! Jeg har en gave til deg! Et par skinnende nye øreklokker - slik de unge kule pleier å ha på seg, du kan til og med velge farge!
Disse vil jeg at du skal ta på deg, hver gang Carl I Hagen prøver å si noe til deg. Og så skal du sette på skikkelig høy musikk, slik at det er helt sikkert at du ikke hører noe.
Kanskje du smiler litt av at det virkelig finnes noen, som tar det Carl I sier, på alvor. Han setter vel bare ting på spissen, slik dere i Frp gjør, når dere sier provoserende ting. Det er ikke ment sånn, bare hovedpoenget, liksom?!
Og hvorfor vil han det? Jo, det er jo viktig med norsk, det har vel alle - selv oss tungnemme innvandrere - skjønt. Men det er ikke det som er greia!
Nei, Carl I vil dette for å jobbe mot et mer "homogent samfunn".
Og hva er det for et mål?
Det er fint med mangfold, men la det være norsk?!
Jeg tenker, Solveig, at også dere i Frp må nå ta avskjed med nostalgiske drømmer om et samfunn hvor alt er akkurat slik dere er vant med; et samfunn sånn som det var i gamle dager.
Jeg tviler på at dere yter Norge rettferdighet når dere fremstiller det som et sted der alle ser på samme TV-program, går på ski i de samme løypene og spiser det samme til middag. Jeg tror faktisk at Norge aldri har vært slik!. For selv om Norge utvilsomt ligger i utkanten av Europa, og derfor har hatt lite gjennomtrekk av folkeslag, så har da dere nordmenn alltid reist?
Og ikke bare har dere reist. Dere ville helst reise dit der ingen hadde reist før, gjøre det ingen hadde gjort før, ta den utfordringen ingen hadde tatt før!!
Kan dere ikke prøve å huske på det?
Kan ikke dere bare stå på de gode røttene dere har, og hilse mangfold og forskjeller velkommen? Da blir det kanskje også mer interessant for invandrerne å lære seg norsk, for da er det endelig noen som vil snakke med dem!
Ta frem øreklokkene og sett i gang, Solveig!
Innimellom har jeg lyst å hive iPhonen til døtrene mine i veggen. Godt foreldreskap handler imidlertid om å veilede barna sine. Ikke å skremme vettet av dem.
Psykisk helse i skolen, personlighetsforstyrrelser og en artikkel om rett til sykmelding som nyansatt var blant de mest leste sakene på psykologforeningen.no i 2018.
Psykologene Anne- Kari Torgalsbøen og Peder Kjøs debatterer TV-programmet «Jeg mot meg» i Aftenposten. Psykologene blir ikke enige. Antagelig har de rett begge to.
Det er særdeles lite «lykke» å spore blant mine mange fattige klienter i Oslo og London.
– Det er språket som gjør oss i stand til å forbinde oss med hverandre. I formidlingen - i språkhandlingen - ligger muligheten for endring; for å forstå barnets verden, for å ta omsorg for barnet i seg selv.
Emneord: interkulturell psykologi , kommunikasjon
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.
Kommentarer